Mountain Dew K-nest - Week 5

Weer die vieze pasta

De pups zijn voor de tweede keer ontwormd. Erg lekker vinden ze die pasta niet. Maar bij Marloes helpt tegenstribbelen niet, dus ze slikken het toch maar snel door.

Een stukje wijde wereld

De wereld is weer een stukje groter geworden voor de pups. Ze zijn voor het eerst de kamerkennel uit geweest. We hebben het deurtje open gezet en gekeken wat er gebeurde. Kenny kwam er als eerste uit, terwijl Davin en Kintra het vanuit de deuropening nog even aankeken. Maar als snel volgde Davin en daarna ook Kintra. Kenny is al wat verder weg geweest, de rest bleef toch maar in de buurt van de kamerkennel.

Ivy vond het wel een beetje vreemd. ‘Waar gaan ze allemaal naar toe?’. Toen ze zag dat het allemaal goed ging ontspande ze en ging ze lekker liggen kijken wat haar kroost uitspookte.

Steeds woester

De pups gaan steeds woester met elkaar en met het speelgoed spelen. Er wordt gegromd, geduwd, omgerold en (zachtjes) gebeten. En ze doen absoluut niet voor elkaar onder! Er is geen echte baas, het wisselt elkaar voortdurend af. Nieuwe speeltjes moeten dood geschud’ worden, wat af en toe met zo’n grote flos niet meevalt. Ze hebben nu een eigen drinkbak in de kennel waar ze na het spelen dankbaar gebruik van maken.

Ook zijn ze weer allemaal even bij oma Fudge geweest. Die vindt het prachtig en wil ze maar wat graag verzorgen.

Brokjes

De pups moeten natuurlijk ook aan brokjes wennen. Vandaag wat brokjes in de kamerkennel gestrooid. Dat vonden ze wel heel interessant! Al gauw hadden ze door dat het eetbaar was en waren alle brokjes alweer verdwenen.

Oma Fudge

We hadden Fudge de eerste weken bij de pups weggehouden. We hadden het idee dat ze wel eens de moederrol van Ivy over zou willen nemen omdat ze zo dol is op puppy’s. We hebben wel af en toe een pup bij Fudge gezet zodat ze aan elkaar konden wennen. Nu de pups zelfstandiger worden mag Fudge er gewoon bij. Oma Fudge vindt het prachtig en wil graag met de pups spelen. Alleen doet ze dat af en toe nog wat te wild en moeten we haar een beetje afremmen. En al het moederen laat oma gelukkig aan dochter Ivy over.

Carnibest

De pups hadden tot nu toe Royal Canin Starter als vast(er) voedsel gekregen. Nu hebben we ze voor de eerste keer Carnibest pup gevoerd. Lekker dat ze het vonden! De bordjes waren twee keer zo snel leeg en ook nog keurig afgewassen (jammer voor Ivy). Van nu af aan krijgen de pups vier maal daags een portie Carnibest.

Dat is spannend!

Een kartonnen doos met twee gaten, wat kunnen pups daar een lol mee hebben. In het begin verkennen ze voorzichtig de doos van buiten en dan krijgen ze al snel in de gaten dat je er ook in kunt. Het is wel even wurmen, want de gaten zijn niet al te groot (we hebben ze inmiddels al wat groter, de pups groeien immers door). In de doos is het heel spannend, het is donker en je hoort alles anders! Ook kan je van daaruit de anderen die nog buiten staan uitdagen. Of met z’n allen in de doos en daar lekker rotzooi trappen zonder dat moeder of oma er tussen komen.

Mooi weer!

De eerste zomerse dag in Nederland. Prachtig weer om de pups mee naar buiten in de tuin te nemen. We hadden een kleedje in het midden gelegd en daar de pups op gezet. Maar die zaten daar nog geen twee seconden of ze gingen de tuin verkennen. Ze vonden het helemaal niet eng of spannend, ze liepen door de tuin alsof ze het al tijden gewend waren.

Nadat ze rond gekeken hadden hebben ze heerlijk met Ivy en Fudge gespeeld. Fudge lijkt af en toe zelf wel een pup! En na het speelkwartiertje hebben de pups heerlijk geslapen. Dat was voor herhaling vatbaar (en dat doen we natuurlijk ook!).