Mountain Dew K-nest - Week 7

Chippen

De pups hebben vandaag hun chip gekregen. Met behulp van een dikke naald worden de chips in de nek van de hondjes geplaatst. Borders hebben gelukkig een dikke huid (letterlijk en figuurlijk) en de pups gaven geen kik. Ze vonden wel de alcohol voor de desinfectie wat prikken. Nadat de chips gecontroleerd waren met een reader mochten ze weer lekker spelen. En dat deden alsof er niets gebeurd was. Echte Border terriërs!

Het opstapje

Voor het eerste nestje Hovawarts (D-nest) had Marc een opstapje voor de werpkist gemaakt, zodat de pups er makkelijker uit konden komen. Alle nesten daarna hebben met het opstapje gespeeld. Dus ook het K-nest. De pups vinden het prachtig om er op te klimmen, de anderen lekker uit te dagen en er dan weer af te springen.

Jachtinstinct

Niet schrikken, het is geen echte rat die de pups hebben gevangen. Maar hij lijkt wel goed, dat vonden de pups ook. Ze liepen er mee rond alsof ze een echte prooi hadden gevangen. Dan zie je dat het jachtinstinct echt aangeboren is bij de Border terriërs.

Zwembad

Heerlijk warm weer, tijd voor een eigen zwembadje. Dat moesten ze eerst eens even voorzichtig bekijken. Echt behoefte om er in te gaan hadden ze niet. Ook wat brokjes in het water hielp daar niet echt bij. Het was wel heel interessant, maar water is toch meer om te drinken dan om in te gaan staan (we hebben ze wel een handje geholpen). Als ze wat oudere worden gaat dat nog wel veranderen.

Melk-inn

Als je met dat warme weer lekker in de tuin aan het spelen bent en er komt een moeder met melkautomaat langs, wat doe je dan? Juist, je duikt er gelijk op af met z’n allen. Of moeder daar nou zo blij mee was is een tweede. En als moeder niet echt meewerkt duw je haar gewoon met z’n drieën om!

Dierenwinkel

Een dag met miezerregen, niets om in de tuin te spelen. Dus alle pups in de auto en naar de dierenwinkel. Het was een paradijs voor de pups. Zoveel geuren, zoveel te zien, zoveel aandacht. En dan kregen ze ook nog een konijn voor hun neus gezet. Toen liet het jachtinstinct hen (gelukkig) even in de steek.

Huisbezoek

De pups zijn naar het nieuwe huis van Davin geweest. Die woont dichtbij en dat was dus een mooie bestemming voor een eerste echt uitje. Kintra kwam gelijk de bench uit, gevolgd door haar broers. De hele kamer en keuken moesten onderzocht worden. Heel spannend vonden ze de schuifpui. Een raam tot aan de grond hadden ze nog niet gezien en ze vonden het heel vreemd dat ze daardoor niet de tuin in konden. De nieuwe bench van Davin werd geïnspecteerd en goed bevonden. De tafel in de kamer bleek ideaal te zijn om op te kruipen. Gauw alle boeken en tijdschriften maar verwijderd, zodat de pups ruimte hadden om te dollen. Davin komt in een heerlijk huis te wonen!

Familie op bezoek

Oom puk, de broer van oma Fudge, is op kraamvisite geweest. Puk komt vaker bij ons en Fudge en Ivy kennen hem goed. Puk is een vriendelijke, stabiele reu, die heel goed met de pups omgaat. Hij blijft heel rustig en speelt heel voorzichtig met de pups. Na elkaar even afgetast te hebben hebben ze lekker gespeeld, zowel binnen als buiten.

Vakantie?

Fudge en Ivy dachten even dat we op vakantie gingen. Zij en de pups gingen in de camper in benches. Maar nee, we wilden alleen maar een ritje door de polder maken en de pups in een bos laten wandelen. Nou ja, wandelen… De pups vonden alles interessant, zodat we niet erg vooruit kwamen. Maar het ging eigenlijk ook alleen om de ervaring en dat is goed gelukt. Er was veel te zien, te ruiken en te voelen voor de kleintjes.

Kamperen?

Onze achtertuin lijkt nu wel een kampeerterrein. Maar liefst drie tenten staan er op dit ogenblik. Speeltenten voor de pups. Met een echte ballentent. Samen met moeder hebben ze de tentjes verkend en zijn daarna los gegaan met de ballen.