Mountain Dew K-nest - Week 8

De laatste week

Dit is de laatste week dat de pups bij ons zijn. Best een gek idee, het is allemaal zo snel gegaan. Ook in de laatste week hebben de pups een heel vol programma. We willen ze zo goed mogelijk socialiseren. Maar het is ook belangrijk dat de pups lekker kunnen spelen. Het liefste doen ze dat in de tuin. Gelukkig zit het weer mee!

Davins nieuwe vriendinnetje

Davins nieuwe baasje past vaak op de Mechelse herder van haar zoon op. Het leek ons goed dat Davin en Mila alvast een beetje aan elkaar konden wennen. De beste plaats is op neutraal terrein, dus we hebben Davin alleen mee naar buiten genomen om Mila te ontmoeten. Mila vond het wel interessant, maar wist nog niet wat ze verder met de pup moest. En Davin vond het allemaal wel best en leuk. Mila komt nog een keertje langs. Die twee gaan het vast heel leuk met elkaar hebben!

Alweer wandelen

De pups moeten in deze periode zoveel mogelijk indrukken op doen. Dus we hebben ze weer allemaal in de bench gedaan en zijn met de auto naar de begraafplaats gegaan om daar te gaan wandelen. Ze maken dus weer een autoritje, komen in een heel andere omgeving en leren aan de riem te lopen. Op de verharde paden liepen de pups goed mee (als er tenmiste geen stokjes liggen). Maar op het gras ging dat minder. Ze dachten plotseling dat ze koeien waren! Toen het nieuwe er een beetje af was, gingen ze gelukkig weer beter mee. Op de terugweg hebben we nog een boodschap gedaan en moesten de pups en Ivy in de benches in de auto wachten. ook dat ging heel goed.

Huisbezoek – 2

Deze week hebben de pups een bezoek gebracht aan het nieuwe huisje van Kenny. Ook daar was veel nieuw speelgoed en een leuke tuin om te onderzoeken. Alles staat al klaar voor Kenny. Nog een paar daagjes, dan is dit allemaal voor hem.

Borstelen en knippen

Zo af en toe moeten ook Border terriërs geborsteld worden. En dat moeten ze als pup al leren. Eigenlijk vonden ze het wel heel erg lekker en kwamen terug om nog eens geborsteld te worden. Natuurlijk kregen ze ook gelijk een manicure, dat was bij de service inbegrepen!

Lekker genieten!

Het is schitterend weer, dus de pups kunnen heerlijk in de tuin spelen. En dat doen ze dan ook volop; met oma, met moeder en met elkaar. En wij kunnen nog even lekker van de pups genieten voordat ze weg gaan!

Snoezelen

Marloes gaat regelmatig met Ivy snoezelen bij een groep met een verstandelijke beperking. Samen met een vriendin die een labrador Sam heeft, gaan ze dan een uurtje langs bij de zorginstelling. De bewoners vinden het over het algemeen schitterend, lekker knuffelen met de honden. En ook de honden vinden het prachtig, ze mogen daar alles en gedragen zich heel goed naar de mensen toe. Ze zijn heel voorzichtig en laten veel meer toe dan normaal.

Deze keer mochten de pups mee, voor iedereen een prachtige ervaring. En de pups deden het geweldig! Om privacy redenen laten we hier alleen de foto’s zien waarop geen mensen van de groep staan. Maar ook de foto’s van de pups met Sam zijn de moeite waard! De foto’s zijn genomen door het vrouwtje van Sam, dank daarvoor

IJspret

Heel warm weer, dus wat is leuker dan ijs? De pups vonden het heerlijk om met de ijsblokjes te spelen en ook Ivy deed lekker mee. Zo zie je maar weer hoe je pups tijdenlang bezig kan houden met hele simpele dingen.

Het laatste dagje

Het is de laatste dag dat de pups bij ons zijn. Morgenochtend gaan ze allemaal naar hun nieuwe huis. Ze hebben vandaag nog heerlijk met elkaar en mama kunnen spelen.

De pups zijn nu allemaal weg en het is vreemd rustig in huis, hoewel de pups nooit veel lawaai maakten. We hebben weer meer ruimte in de woonkamer en het lijkt leeg. We moeten weer even in ons ‘normale’ ritme komen. De pups gaan een nieuwe fase in hun leven in bij hun nieuwe baasjes. Gelukkig zien we ze binnenkort weer terug als we de stambomen gaan brengen!