Mountain Dew L-nest - Dekking & Dracht

Ivy gedekt door Rufus – 18 en 19 december 2013

Het plan was Ivy deze keer te laten dekken door een mooie reu uit Zweden. Deze zomer hadden de twee elkaar al ontmoet en ze vonden elkaar erg leuk. Dus Ans en Marloes zijn vol goede moed naar Zweden vertrokken, via een tussenstop bij onze Deense vrienden. Ivy leek er helemaal klaar voor te zijn, dus maandag voor het eerst naar de Zweedse reu. Hoewel Ivy er echt voor ging staan en de reu best interesse had, zette hij niet echt door. Misschien waren we toch nog wat te vroeg, maar de volgende dag gaf precies hetzelfde beeld: Ivy stond er echt op te wachten, maar de reu zette weer niet door. Doorgaan had geen zin, dat zag je aan de honden.

Hjleme Linkwood Rufus, de reu die we ook voor het eerste nest van Ivy gebruikt hebben, woont vlak bij onze vrienden in Denemarken. We besloten Rufus een bezoekje te brengen om te kijken wat hij van Ivy vond. Toen Rufus de stem van Ans hoorde, ging hij al uit zijn dak en toen hij Ivy zag, bedacht hij zich geen ogenblik. Binnen twee minuten was er een dekking! Zowel Rufus als Ivy waren duidelijk happy met elkaar. De volgende dag ging de dekking nog vlotter: binnen dertig seconden stonden ze gekoppeld.

We hebben dus een geslaagde dekking. We zijn met Rufus meer dan tevreden! Over de pups uit het eerste nest zijn wij heel erg te spreken en we hopen op een nest dat weer net zo leuk en gezond wordt. Nu dus maar afwachten……

Week 3

We zijn nu drie weken verder. Uiterlijk is er nog niets aan Ivy te zien, maar we vinden wel dat haar gedrag is veranderd. Ze is slomer en aanhankelijker dan normaal. Haar zus Hestia en Lewis hebben steeds belangstelling voor de tepels van Ivy.

Voor ons is het duidelijk dat dat haar hormoonhuishouding anders is dan normaal. Wij zien het positief in en denken dat Ivy drachtig is.

Week 4

Toen Ivy drachtig was van haar eerste nest vond ze precies vier weken na de dekking haar eten niet meer lekker. En nu, weer precies na vier weken, heeft ze weer geen trek in eten. De vleesvoeding die ze normaal heel lekker vindt, laat ze nu staan en met hele lange tanden eet ze brokken.

De buik van Ivy begint nu ook duidelijk dikker te worden. Ze is nog heel actief in het bos, maar thuis is ze duidelijk rustiger.

Week 5

Ivy voelt zich weer veel beter. Ze eet weer als vanouds, is er meer bij en ook Lewis krijgt weer meer aandacht van haar. Bij de vorige dracht deed Ivy precies hetzelfde.

Haar buik begint steeds meer te zakken en ook wordt ze breder in haar rug. Natuurlijk speculeren we al hoeveel pups er deze keer in zitten. De aantallen variëren van drie tot zes. Over vier weken weten we meer

Week 6

Het gaat heel goed met Ivy. Ze groeit als kool en heeft steeds honger. We zijn nu begonnen haar eten over drie maaltijden te verdelen. In huis is ze nog steeds heel tuttig. Maar als ze mee gaat naar het bos, is ze als vanouds. Vol energie is ze dan bezig en merk je niet dat ze drachtig is.

Ivy heeft heel veel belangstelling voor Lewis. Ze speelt niet vaak met hem, maar ze is telkens bij Lewis in de buurt en beschermt hem als zij dat nodig vindt.

Week 7

Ivy groeit werkelijk als kool. Ze wordt met de dag zwaarder en ze zet nu naar alle kanten uit. We zijn heel benieuwd wat er straks uit gaat komen! We voelen nu ook pups bewegen.
Ivy denkt bijna alleen nog maar aan eten. Iedere keer gaat ze mee naar de keuken in de vaste overtuiging dat we eten voor haar gaan klaar maken.

Ivy voelt zich verder prima. Ze speelt zo af en toe nog heel wild met Fudge en Lewis, maar ze heeft ook buien dat ze zich echt zwanger gedraagt en niets met de anderen te maken wil hebben. Vanaf de bank kijkt ze dan toe hoe Fudge en Lewis met elkaar de kamer bijna afbreken.

Week 8

We gaan de laatste dagen in. De buik van Ivy is al goed aan het zakken. Ze krijgt regelmatig al wat oefen weeën, waarbij haar buik hard wordt en ze heel aandoenlijk kan zuchten. Ze mag nu, samen met Marloes, in de ‘kraamkamer’ slapen. Dat vindt ze wel wat!

De pups zijn heel goed te voelen, maar hoeveel het er zijn is niet te zeggen. Nog een paar dagen en dan weten we het.

Week 9

De laatste loodjes. Volgens het boekje moet Ivy morgen of overmorgen bevallen. Wij kunnen niet wachten, maar Ivy neemt rustig haar tijd. Ze is nog heel actief, gaat nog graag mee wandelen en in de keuken staat ze helemaal vooraan. Ze heeft al wat slijm verloren, maar een temperatuurdaling hebben we nog niet gezien.