Mountain Dew L-nest - Week 2

De tweede week

De pups zijn inmiddels alweer een week oud. De reu is al in gewicht verdubbeld, de dames zullen wel snel volgen.

De pups kunnen zo heerlijk liggen slapen. Als ze het wat kouder vinden, liggen ze lekker tegen elkaar. Hebben ze het warm, dan gaan ze meer verspreid in de werpkist liggen. En soms kruipen ze lekker dicht tegen Ivy aan. Of gaan ze maar op elkaar liggen.

Ivy ligt nu wat vaker naast de werpkist, maar zodra er een pup geluid maakt, zit ze er gelijk weer bij.. Ook gaat ze weer mee op korte wandelingen met de andere honden.

De pups gaan steeds ‘mobieler’ worden, ze doe al pogingen op hun pootjes te gaan staan. En kruipen doen ze al de hele kist door. De oogjes gaan steeds meer kieren, het zal niet lang meer duren of ze gaan ons echt aankijken.

Wegen

De pups worden elke avond om zeven uur gewogen. Alle resultaten zetten we in een spreadsheet met een grafiek. Op die manier kunnen we goed volgen of de pups voldoende groeien en snel zien als er iets mis mocht gaan. Maar gelukkig gaat het prima. De pups groeien goed en waren allemaal binnen negen dagen in gewicht verdubbeld. De reu is duidelijk de grootste (en de dikste). De drie meisjes zijn een stukje lichter, maar groeien procentueel net zo hard als de reu..

Lewis op bezoek

Lewis was al een paar keer in de kraamkamer geweest, maar mocht alleen vanaf het bed naar de pups kijken. Vandaag hebben we hem echt kennis laten maken met de pups. Hij heeft dat heel voorzichtig gedaan. Eerst vanaf de ingang van de werpkist voorzichtig aan een pup geroken, daarna is hij heel rustig de kist in gestapt, heeft alle pups besnuffeld en is er toen gezellig bij gaan liggen. Ivy hield alles wel heel goed in de gaten, maat liet Lewis verder zijn gang gaan…