Mountain Dew L-nest - Week 3

Even voorstellen

Het wordt tijd dat we de pups officieel voorstellen. Hier zijn ze dan: Lynley, Leeloo, Lily en Luna.

Lynley is vernoemd naar Inspector Lynley van de tv-serie. Omdat we nu zelf (inspector) Lewis hebben vonden we dat wel een leuke verbinding. Leeloo is vernoemd naar een hoofdpersoon in de film The Fifth Element. Lily en Luna zijn karakters uit Harry Potter. Zo hebben we dus een tv & film thema gekozen voor het L-nest.

Ontwormen

Twee weken oud en dat betekent ontwormen. Lekker vinden ze het niet, maar ze hebben het allemaal keurig naar binnen gewerkt. Ze trekken er wel vreemde koppen bij!.

Vast(er) voedsel

De pups moeten nu gaan leren om ook vaster voedsel te gaan eten. We hebben deze keer speciale puppy mousse. Het was wel even wennen voor ze. Een paar gingen wel aan het schoteltje ruiken , de anderen lagen op een afstandje te kijken. Pas toen Marloes het op haar vingen aanbod, kregen ze door dat het eetbaar was! En toen vonden ze het ook heel lekker, ze aten zelfs bijna het schoteltje mee op.

Als toetje nog even wat bij moeder Ivy halen. Voorlopig gaat er nog niets boven moedermelk!. Op de foto’s kun je goed zien hoeveel de pups al gegroeid zijn.

Verhuisd

De pups zijn van de kraamkamer naar de woonkamer verhuisd. Daar hebben we de kamerkennel neergezet en de werpkist past er mooi in. Ivy vindt het geweldig om weer beneden te zijn, de pups maakt het nog niet zo veel uit.

Natuurlijk mochten de pups de kamerkennel verkennen. Toen de plankjes uit de ingang van de werpkist waren, kwamen ze heel voorzichtig eens kijken wat er in hun nieuwe grote wereld te vinden was. Erg onder de indruk waren ze niet.

Eten

De speciale puppy mousse gaat er goed in bij de pups. In hele korte tijd hebben ze de schaaltjes leeg. Ze knoeien er heerlijk bij en smeren elkaar soms goed onder. Maar Ivy heeft daar helemaal geen problemen mee! Ze vindt het dan nog leuker om de pups helemaal schoon te maken!.

Spelen

De pups zijn zich steeds meer van elkaar bewust en zoeken elkaar echt op om contact te maken. Ze happen al in elkaar en kruipen over elkaar heen. Onder toezicht van moeder Ivy is Lewis in de werpkist komen spelen. De pups en Lewis vonden dat prachtig!

Slapen

Het is heerlijk om te kijken hoe de pups liggen te slapen. Soms liggen ze bij of zelfs op elkaar, soms liggen ze helemaal verspreid door de werpkist. Ze hebben het niet van een vreemde, ook Ivy kan in vreemde houdingen liggen te slapen!.