Mountain Dew L-nest - Week 4

Steeds actiever

De pups worden steeds actiever en kunnen hun bewegingen steeds beter coördineren. Ze zitten en lopen en ook maken ze al behoorlijk veel geluid. Het is prachtig om te zien en te horen hoe ze met elkaar spelen.

Ook hun gezichtsvermogen wordt steeds beter. Soms zien ze opeens de knoesten in het hout van de werpkist en kunnen daar dan heel intensief naar zitten kijken.

Nagels knippen

De nageltjes van de pups moeten regelmatig geknipt worden. Dat gaat het makkelijste met z’n tweeën. Voor de pups is het ook een goede socialisatie oefening. Ze raken gewend vast gehouden te worden en toe te laten dat ze bekeken en verzorgd worden. Fudge en Lewis vonden het heel interessant en moesten het van dichtbij controleren. Ivy bekeek het vanuit de werpkist met gemengde gevoelens.

Natuurlijk werd er ook al naar de tandjes gekeken, daar kan je ook niet vroeg genoeg mee beginnen. Het melkgebit zie je al heel mooi doorkomen.

Meer speelruimte

De pups kunnen nu de hele dag in de kamerkennel. Ze vinden het heerlijk zoveel ruimte te hebben, vooral om lekker met elkaar of met hun speeltjes bezig te zijn. Soms slapen ze ook buiten de bak, maar meestal gaan ze toch terug in de bak als ze wat langer gaan slapen.

Hestia (die even op kraamvisite kwam) en Lewis vinden het schitterend dat de pups actiever zijn. Ze moeten alles zien wat er gebeurt, door de tralies of door het gat in het deurtje.

Een dag uit het leven van een pup

De pups stormen nu echt de bak uit als er eten komt. Ze eten allemaal netjes van hun eigen schoteltje. Ivy vindt de puppy mousse ook erg lekker en kan bijna niet wachten om de ‘afwas’ te doen. Daarna worden de pups netjes door haar schoon gemaakt. Er zijn altijd wel een paar pups die nog een ’toetje’ van Ivy willen, en soms lukt dat ook.

Dan wordt er uitgebreid gespeeld. Met speeltjes en met elkaar. En tussendoor wat water drinken, want je krijgt wel dorst van al die inspanning.
Als de pups moe worden, gaan ze allemaal de bak in. Sommige vallen direct in slaap, andere zijn nog even met elkaar bezig. Dan slaapt alles, helemaal voldaan en wachtend op de volgende maaltijd.