Mountain Dew L-nest - Week 6

Spelen

De pups gaan een paar keer per dag los in de woonkamer. Ze kennen steeds beter de weg. Vooral Lynley, die gaat werkelijk elk hoekje onderzoeken. De dames blijven wat meer bij elkaar, maar gaan wel steeds verder.

Lewis vindt het schitterend als de pups los zijn. Hij speelt heel voorzichtig met ze, daagt ze op allerlei manieren uit en verzorgt ze ook nog heel lief.

Voor het eerst naar buiten

Mooi weer dus de pups konden lekker voor de eerste keer in de tuin. Dat vonden ze gelijk prachtig. Vanaf “hun” kleedje begonnen ze direct de hele tuin te verkennen. Er viel zoveel te zien, te ruiken en te proeven. Dat laatste vonden wij dan weer wat minder. Maar een beetje gras kan geen enkel kwaad.

Aan het eind van het speelkwartier mochten ze zelf naar binnen lopen, maar daar hadden ze niet allemaal even veel zin in.

“Speeltuin”

Onze achtertuin is inmiddels veranderd in een speeltuin voor de puppy’s., Tentjes met een tunnel er tussen, kratjes om op te klimmen, allerhande speelgoed, moeder Ivy, oma Fudge, Lewis en wij, de pups hebben het voor het uitkiezen. We boffen heel erg met het mooie weer en de pups gaan nu een paar keer per dag lekker naar buiten.

Tante Hestia

Tante Hestia, het oudere zusje van moeder Ivy, is op kraamvisite geweest. Hestia is helemaal dol op puppy’s, dus dat werd een dolle boel. Ivy en wij hoefden eigenlijk niets meer te doen, Hestia hield de pups uitstekend bezig.

Chippen en enten

Donderdag was een drukke dag voor de puppies. In de ochtend kwam de chipper en hebben de pups elk een chip gekregen. Zoals het hoort bij echte terriërs gaven ze geen krimp bij de injectie met de dikke naald voor de chip. En Lewis hield vanaf de bank precies in de gaten wat er allemaal met “zijn” pups gebeurde.

’s Middags met z’n allen naar de dierenarts. Dat betekende voor het eerste een autoritje en dat ging allemaal heel goed. De dierenarts heeft de pups bekeken en onderzocht en hun de eerste enting gegeven. Ze ondergingen dat allemaal heel makkelijk en heel laconiek. De pups zijn allemaal gezond verklaard en kunnen er weer helemaal tegen aan.