Mountain Dew L-nest - Week 8

Ze zijn zo snel

De pups zijn steeds sneller aan het worden Ze scheuren zo af en toe met een behoorlijke snelheid door de hele tuin. Dat gaat met zo’n vaart dat ze nauwelijks meer te fotograferen zijn. Vandaar hier en daar een onscherpe foto. Maar dat geeft wel de snelheid een beetje weer.

En als we even met het blikje met brokjes rammelen, komen ze allemaal aangestormd en staan te dringen om een brokje. En de grote honden doen dan natuurlijk ook mee!

Ontdekken

De pups zijn heel nieuwsgierig en vinden het prachtig om nieuwe dingen te ontdekken en te onderzoeken. Zo is een simpel krukje een prachtig speel object voor ze. Je kunt proberen er op te klimmen, anderen er vanaf te duwen of je er onder te verstoppen en dan de anderen met een verrassingsaanval te laten schrikken.

Genieten

Het is elke keer weer zo leuk om te kijken wat de pups allemaal doen en hoe leuk ze met elkaar spelen.

Dit nest heeft een heel hechte band met elkaar en ze zijn heel gelijkwaardig. En ze worden allemaal ondeugender! Maar dat hoort erbij, dus wij kunnen er toch lekker van genieten.

Op bezoek

Het nieuwe baasje van Leeloo woont heel dicht bij, dus dat was een mooie gelegenheid om met het hele spul het nieuwe huis van Leeloo eens te gaan bekijken. Moeder, oma en Lewis moesten thuis blijven, het was een echt kinderuitje.

Gelijk toen ze uit de bench kwamen werd alles onderzocht. Er lag er een hoop speelgoed, er was een tunnel en natuurlijk moest de nieuwe bench van Leeloo geïnspecteerd worden. Alles werd goedgekeurd en toen het na een uurtje tijd was om naar huis te gaan, wilden ze eigenlijk nog helemaal niet de bench in.

Wandelen zonder trekken

Het is bijna traditie dat we met de pups op de begraafplaats gaan wandelen. Het is daar heerlijk rustig, geen verkeer en heel veel te zien voor de pups.

Het is wel even lastig om al de riemen uit elkaar te houden, maar na een paar minuten liepen ze keurig (natuurlijk zonder te trekken) met Ans mee. Vermoeiend was het wel, thuis gekomen vielen ze werkelijk als een blok in slaap.

Op avontuur in het Harderbos

In de polder ligt een heel leuk stukje bos, het Speelnatuur Harderbos. Niet groot, maar wel mooie natuur, goede paden en heel leuk voor pups om “echte” natuur te ontdekken.

De pups hadden natuurlijk al op gras gelopen, maar hier in het bos was het toch wel even anders. Alles moest bekeken en besnuffeld worden. Vooral paardenbloemen waren populair. we zijn ruim een half uur in het bos geweest en hooguit 200 meter ver gekomen.

De pups vonden het geweldig, maar de grote honden vonden zo’n klein stukje maar niets.

Snoezelen

Ans en Marloes gaan elke week snoezelen bij verstandelijk en lichamelijk beperkten in een zorginstelling. De bewoners vinden het over het algemeen schitterend, lekker knuffelen met de honden. En ook de honden vinden het prachtig, ze mogen daar alles en gedragen zich heel goed naar de mensen toe. Ze zijn heel voorzichtig en laten veel meer toe dan normaal.

Deze keer mochten de pups met Ivy mee, voor iedereen een prachtige ervaring. En de pups deden het geweldig! Ze waren helemaal op hun gemak, lieten alles met zich doen en gingen ook nog leuk met elkaar spelen. Ook Ivy had er plezier in en was heel relaxed; ze ging op een gegeven ogenblik midden in de zaal de pups melk geven. Een hele goede socialisatie voor de pups en heel veel lol voor de bewoners, mooier kan toch niet!

Om privacy redenen laten we hier alleen de foto’s zien waarop geen mensen van de groep staan.

De laatste dag

Het is de laatste dag van de pups in Harderwijk. Lynley is al een dag eerder vertrokken, de drie meiden zijn er nog. Ivy is extra verzorgend, geeft extra melk, speelt en is heel zorgzaam.

Het L-nest was een heel leuk nest, makkelijke pups die met alles tevreden waren, nooit zeurden of de boel overhoop zetten. Het is gek als ze allemaal weg zijn. We gaan het weekend lekker met de camper weg om af te kicken. En we zien ze natuurlijk allemaal weer gauw terug als we de stambomen gaan brengen en op de Jonge Hondendag.