Mountain Dew M-nest - Dekking & Dracht

Ivy gedekt door Lewis – 17 en 19 april 2015

Al vanaf het begin dat we Lewis hadden, wisten we dat we een nest van hem en Ivy wilden hebben. Nu was het eindelijk zo ver. Lewis is uitgegroeid tot een mooie hond en heeft zich bewezen op verschillende tentoonstellingen. Vanaf het moment dat Lewis bij ons thuis kwam, was Ivy al gek op hem en dat gevoel was wederzijds. De dekkingen verliepen heel spontaan en natuurlijk. Wel makkelijk als je de reu en de teef in huis hebt en je niet naar het buitenland hoeft voor een dekking!

De dracht

Al vrij snel na de dekking is het gedrag van Jane veranderd. Ze is veel rustiger en gedraagt zich steeds vaker tuttig. Ze kan af en toe ook best een beetje gelaten kijken. Na zo’n vier weken vinden wij ook dat haar buikje iets voller begint te worden. En ze krijgt nog geen extra voer, dus daar ligt het niet aan.

Omdat we zekerheid wilden hebben over het wel of niet drachtig zijn, hebben we met vijf weken een echo laten maken. En daar waren vier kloppende hartjes op te zien!. Dus Jane is drachtig en als alles zo door gaat hebben we half november 2019 inderdaad het Mountain Dew O-nest.

We verwennen Jane nog een beetje extra, die laatste weken.

Zes weken drachtig

Jane is nu zes weken drachtig. Het gaat goed met haar, ze voelt zich prima en heeft voortdurend trek in eten. Ze krijgt daarom iets meer, een lunch met puppybrokjes. De buik van Jane begint nu echt dikker te worden, haar tepels zijn al flink groot. Ze voelt zich heel belangrijk en krijgt veel belangstelling van de andere honden. Jane is heel aanhankelijk, meer dan anders, en wil heel graag bij ons zijn. Volgende week gaan we de werpkist neerzetten, dan kan ze daar vast aan wennen.

Zeven weken drachtig

Jane groeit gestaag door. Ze is nu meer dan 1,5 kg. aangekomen. Ze begint een beetje te schommelen als ze loopt. We houden haar wat rustiger en ze gaat niet meer mee met lange boswandelingen. Jane is heel opgewekt en doet verder met alles mee, vooral met eten! Als Jane lekker ontspannen op de bank ligt, kan je de pups voelen bewegen.

We hebben dit weekeinde ook de werpkist neergezet, op een mooi plekje op Marloes haar kamer. Jane heeft het eens zitten bekijken en besloten dat ze het op bed toch fijner vindt. Nu maaar afwachten waar ze gaat bevallen.

Nog een week te gaan

Het gaat nu heel snel. Nog maar een week en dan moet Jane gaan bevallen.

Jane voelt zich uitstekend. Ze eet goed, is overal bij en doet nog met alles mee. Als ze niet zo’n dikke buik had zou je niet zeggen dat ze drachtig was. Maar dat is ze wel heel zeker. Als ze lekker ontspannen op de bank ligt zie je de pups in haar buik bewegen. We zorgen wel dat Jane zich niet teveel inspant en haar rust krijgt.

We hebben alles gereed staan voor de bevalling en zijn er helemaal klaar voor. Het wachten is nu op Jane.

De laatste loodjes!

We zitten nu dicht tegen de bevalling aan. Jane wordt wat onrustiger, het wordt voor haar moeilijker om op haar zij te liggen en over het algemeen wordt ze wat trager. Eten doet ze nog steeds alsof ze uitgehongerd is! De pups zijn heerlijk levendig, je kan ze heel goed voelen. Jane vindt dat gerommel in haar buik soms een beetje vreemd, ze kijkt dan heel verstoord naar haar buik.

We temperaturen haar twee maal per dag, maar hebben nog geen daling in de temperatuur gezien. Maar het kan ook zijn dat we die gemist hebben. We verwachten toch wel dat er dit weekeinde iets gaat gebeuren…