Mountain Dew M-nest - Dekking & Dracht

Ivy gedekt door Lewis

17 en 19 april 2015

Al vanaf het begin dat we Lewis hadden, wisten we dat we een nest van hem en Ivy wilden hebben. Nu was het eindelijk zo ver. Lewis is uitgegroeid tot een mooie hond en heeft zich bewezen op verschillende tentoonstellingen.

Vanaf het moment dat Lewis bij ons thuis kwam, was Ivy al gek op hem en dat gevoel was wederzijds. De dekkingen verliepen heel spontaan en natuurlijk. Wel makkelijk als je de reu en de teef in huis hebt en je niet naar het buitenland hoeft voor een dekking!

Ivy en Lewis
Lewis
Ivy

Week 4

Er zijn inmiddels vier weken verlopen sinds de dekking.Het gedrag van Ivy is duidelijk veranderd. Ze is nog aanhankelijker dan anders en sinds de derde week eet ze ’s mogens slecht. Maar de rest van de dag vindt ze dat ze niet genoeg te eten krijgt. Tijdens wandelingen is ze minder actief dan normaal.

Aan haar uiterlijk is nog niet zoveel te zien. We denken dat ze iets ronder aan het worden is. We wachten het gewoon af.

Week 5

Ivy is nu ruim vijf weken drachtig. Haar figuur is duidelijk aan het veranderen. Op de standfoto zie je het nog niet zo, maar als Ivy ligt zie je haar buikje al heel duidelijk. Ook haar tepels en melkklieren zijn zich aan het ontwikkelen.

Ivy eet weer prima, maar haar gedrag is duidelijk veranderd. Ze is heel nuffig en vindt zichzelf de belangrijkste in de roedel. Zij hoort aandacht te krijgen, de anderen moeten daarvoor aan de kant.

Week 6

Ivy is de laatste week heel hard gegroeid. Als ze naast Lewis staat, is het goed te zien. Ze krijgt al meer voer, maar heeft toch nog de hele dag honger. Ze denkt aan bijna niets anders meer.

Ivy is wel overal bij, maar ze houdt zich steeds rustiger. Als ze ons begroet springt ze niet meer op. En ’s avonds op de bank heeft ze niets liever dat je zachtjes op haar buik kroelt. We denken al wat beweging in haar buik gevoeld te hebben, maar nog geen enkel idee hoeveel pups er in zitten.

Week 7

Ivy blijft gestaag groeien. Op de foto’s is dat ook weer goed te zien. Alles gaat heel goed met haar. Ze houdt zichzelf wat rustiger en is niet meer overal haantje de voorste. Ook met het hele warme weer van afgelopen vrijdag hield ze zich heel rustig in de schaduw en had nergens last van.

We voelen nu regelmatig wat bewegen in haar buik, maar we kunnen nog geen afzonderlijke pups onderscheiden. We hebben nog geen enkel idee met hoeveel pups Ivy ons gaat verblijden.

Week 8

Ivy is alweer dikker geworden. Ze blijft lekker actief en speelt nog flink met de anderen. Ze voelt zich duidelijk heel goed. Ze schommelt fllink als ze loopt en lange wandelingen maken we niet meer met haar. We moeten haar een beetje gaan ontzien.

Ivy krijgt nu vier keer per dag voer en dat gaat er heel goed in. Toch krijgt ze geen grammetje vet op haar ribben. Alle energie gaat naar de pups en de ontwikkeling van haar melkpakket. Als Ivy op haar zij ligt, zie je duidelijk haar buik bewegen. Af en toe kijkt ze er zelf met enige verbazing naar.

Week 9

Ivy zit in de laatste week van de dracht. En ze blijft maar dikker worden! De pups zijn af en toe lekker druk, waardoor Ivy niet kan slapen. Ook krijgt ze steeds vaker oefenweeën. Ze gaat dan maar zuchtend languit op de grond liggen tot het weer over is. Ze ziet er af en toe dan ook best vermoeid uit.

Ivy slaapt ’s nachts boven bij Marloes. Dat vind ze zelf het lekkerste. Ondanks haar dikke buik kan ze nog verbazend snel de trap op en af hollen. En als Ivy beneden op de bank ligt, komen oma Fudge en papa Lewis haar steunen!

Zaterdag (20 juni 2015) wil Ivy niet meer eten. Het zal vast niet lang meer duren. Nog even volhouden….

Update zondag 21 juni 2015: Het is nog steeds rustig. Ivy eet af en toe wat en ligt verder rustig te slapen. Af en toe is er een oefenwee en kreunt ze wat. Fudge en Lewis liggen telkens vlak bij haar. Zoals het er nu naar uitziet wordt het maandag of dinsdag.

Update maandag 22 juni 2015: Vannacht is Ivy onrustiger geworden, kreeg steeds meer weeën en uiteindelijk kwamen om kwart over zes de eerste echte persweeën. De bevalling is begonnen.