Mountain Dew M-nest - Week 2

De tweede week

We zijn de tweede week ingegaan met de pups. Ze groeien allemaal lekker en zijn gezond en energiek. Omdat deze week een hittegolf wordt aangekondigt, hebben we de pups wat eerder dan anders naar de woonkamer verplaatst. We kunnen de kamer met een airco lekker koel houden. Ook Ivy vindt het veel prettiger om de hele dag bij ons en de andere honden te zijn.

Ondanks de hitte gaan de pups toch nog vaak lekker bij elkaar en bij Ivy liggen. De warmte schijnt ze niet te deren. Ze gaan ook steeds vaker in vreemde houdingen slapen. Een paar beginnen nu pogingen te doen om te gaan lopen. Het is verbazend hoe snel ze dan al door de bak heen gaan.

Spelen, slapen en eten

Zo ziet het leven van de pups er nu uit. Ze worden beweeglijker, proberen te lopen en ze beginnen al een beetje met elkaar te spelen. Het gaat allemaal nog wel het stuntelig en het is heerlijk om naar te kijken. Dat vindt Lewis ook, die zo af en toe wat dichter bij mag kijken. Nog even en dan gaan hun oogjes open!

Nageltjes knippen

Ook de nageltjes van de pups groeien snel. Ze worden ook heel scherp, wat niet erg plezierig is voor Ivy bij het zogen. De pups duwen dan met hun pootjes hard tegen de melklieren (“melk trappen”) om de melkproductie te stimuleren. En met scherpe nagels is dat geen pretje. Daarom hebben Marloes en Ans voor de eerste keer de nageltjes van de pups geknipt, heel voorzichtig.

Op de foto’s is goed te zien dat de oogjes nu open gaan.