Mountain Dew M-nest - Week 3

Dit is het M-nest

Met Lewis als vader wilden we in ieder geval een reutje Morse noemen. En zo zijn we op verder gaan zoeken naar namen van beroemde detectives en met de volgende namen gekomen:

  • Morse – naar de bekende inspecteur uit de boeken van Colin Dexter en natuurlijk de tv-serie. De vaste assistent van Morse is Lewis.
  • Maigret – hoofdpersoon in 75 romans en 28 korte verhalen die de Belgische schrijver Georges Simenon. Van Maigret zijn in een aantal landen tv-series gemaakt.
  • Marlow – bekend als ‘The Singing Detective’ uit de BBC televisieserie, geschreven door Dennis Potter, met in de hoofdrol Michael Gambon.
  • Murdoch – naar de boeken van Maureen Jennings, als ‘Murdoch’ mysteries’ als tv-serie uitgebracht.
  • Mason – uit de boekenreeks van de Amerikaanse auteur Erle Stanley Gardner. Perry Mason is vooral bekend geworden door de Amerikaanse tv-serie met Raymond Burr in de hoofdrol.
  • Miss Marple – het bekende oude dametje uit de verhalen van Agatha Christie. Er zijn tientallen films en series over Jane Marple.

De derde week

We zitten nu in een periode waarin de ontwikkeling heel snel gaat. De ogen zijn nu open en de pups gaan beter zien. Ze gaan beter lopen en ze beginnen nu echt met elkaar te spelen. Ook hoor je ze al af en toe geluidjes maken.

Als ze bij Ivy liggen te zogen kan je goed zien hoeveel ze al gegroeid zijn, ze zijn ruim drie keer zo zwaar als bij de geboorte.

Vast(er) voedsel

Heel langzaam gaan we de pups aan vaster voedsel laten wennen. Ze krijgen eerst speciale puppy mousse. De eerste keer hebben we ze alleen een theelepeltje met wat mousse voorgehouden. Daarmee kunnen ze wennen aan de geur en vast een heel klein beetje proeven. Ze vonden dat heel interessant en waren ook heel druk daarna om elkaar af te snuffelen.

De dag daarna hebben we een schoteltje met wat mousse in de bak gezet en ze zelf hun gang laten gaan. Allemaal zijn ze wezen kijken en hebben wat geproefd. Daarna waren ze weer heel druk bezig elkaar schoon te maken.

Nu voeren we ze elk apart buiten de bak. Telkens twee pups tegelijk, die ieder een eigen schoteltje krijgen. Ze gaan het steeds beter oplikken, dat is ook iets dat ze echt moeten leren. Ivy maakt de pups na het eten schoon (en ons ook). Dan nog even lekker met elkaar en mama spelen, om vervolgens in een heerlijk diepe slaap te vallen.

Op verkenning

Zondag hebben we de ingang van de werpkist opengezet, zodat de pups eens in de kamerkennel konden gaan kijken. Ivy hielp ze een handje en duwde er een paar pups uit. Al gauw waren ze allemaal op verkenning, terwijl Ivy vanuit de werpkist een oogje in het zeil hield. Lewis kon de verleiding niet weerstaan (hij mocht natuurlijk ook van ons) en is bij de pups op bezoek geweest. Vooral met Morse kon hij het heel goed vinden.

Na zo’n tien minuten waren de pups heel moe van alle nieuwe indrukken en hebben we ze weer lekker in de werpkist gestopt. Nog een paar dagen en dan mogen ze de hele dag in de kamerkennel.