Mountain Dew M-nest - Week 8

Op visite

Met z’n allen in de auto en dan naar het nieuwe huis waar Marlow straks gaat wonen! Het ritje was geen enkel probleem.

Eenmaal aangekomen gingen ze gelijk de woonkamer inspecteren (Marlow moest natuurlijk eerst zijn nieuwe baasje gedag zeggen).

De bench en het speelgoed zijn in ieder geval goedgekeurd en het grote hondenkussen is super! Kennismaking met zijn nieuwe huisgenoten (twee katten) is uitgesteld tot Marlow definitief verhuisd. Daar zal hij nog van opkijken!

Zwembad

Is het een grote drinkbak of een mini-pool? Je kan het voor beide gebruiken. Alleen vonden ze de locatie niet zo goed, dus werd het “zwembad” lekker door de tuin getrokken. Best sterk, zo’n pup. Er zit toch een paar liter water in, dat zomaar even versleept wordt.

Verkoeling

Wat willen kinderen als het warm is? Juist, ijs. Lekker koel en glibberig. Alleen is het na een tijdje verdwenen.

Hoe kan dat nou?

Dat is even wennen

Nog even en de pups zijn groot genoeg om echt “uit” te gaan. Natuurlijk aan de lijn en daar hoort een halsband bij. Dat vonden ze wel even wennen, zo’n vreemd ding om je nek. En met krabben krijg je hem niet weg.

Het blijkt bij het spelen wel eens handig te zijn, je kan je broer of zus er prima aan vastpakken en wegslepen.

Borstelen, lekker . . . 

Borders zijn vanzelfsprekend van nature al mooi en hebben weinig verzorging nodig. Maar zo af en toe borstelen en kammen kan geen kwaad. Jong geleerd is oud gedaan, dus zijn wij daar al mee begonnen. En ze vinden het heerlijk!

Door de tunnel

Borders zijn uiterst behendige hondjes en zijn heel goed in Behendigheid (Agility). En je kan niet vroeg genoeg beginnen met leren, nietwaar? De tunnel vinden ze in ieder geval prachtig. Even kijken wat het is en dan er doorheen, het liefst met meerdere tegelijk. En als je daar op uit gekeken bent, kan je er ook lekker in bijten of ieder aan een kant gaan spelen.

Zomaar wat plaatjes

We maken zoveel foto’s, daar is op de website niet voldoende ruimte voor. Maar er zitten altijd foto’s tussen die de moeite van het bekijken waard zijn. Daarom hier zomaar wat plaatjes voor de liefhebber.

Wat zie ik?

We verzinnen van alles om de pups te socialiseren. Een spiegel is daar een onderdeel van. Heel leuk om te zien hoe de pups daarop reageren. Ze vonden het heel interessant en snapten eerst niet dat er niets achter de spiegel zat.

De spiegel plat op de grond was ook heel leuk . Ze vonden het heerlijk om op te liggen en te spelen.

Beestenboel

Eigenlijk wil je de pups met veel andere dieren in contact brengen. Maar je hebt niet altijd levende exemplaren tot je beschikking. Wat we wel hebben is een plastic varken en een ijzeren teckel. Vooral op het varken reageerden ze. Eerst heel voorzichtig en waakzaam, maar met wat hulp van Ivy en Ans met brokjes waren ze al snel verliefd op het varken. Ze vonden het wel jammer dat er geen tepels aan zaten. De ijzeren teckel was sneller overwonnen.

Aftellen

Nog een paar dagen en dan gaan alle reutjes naar hun nieuwe baasjes.

We hebben de laatste dagen geen afspraken meer gemaakt, zodat we lekker nog even van “onze” pups konden genieten!

Een nieuw hoofdstuk

Vijf pups zijn zondag vertrokken, Jane (want zo gaat Miss Marple bij ons heten) was helemaal alleen in de kamerkennel overgebleven.

We hebben zondagmiddag gelijk alles opgeruimd en nu heeft Jane haar eigen bench in de woonkamer. Ze vindt het heel leuk, maar lekker met papa op de bank slapen is nog veel fijner.

We gaan nu aan een nieuw hoofdstuk beginnen en al onze tijd weer aan de hele roedel besteden. Dat ze weer aandacht krijgen zien ze wel zitten, maar met z’n allen op de foto is toch nog wel een hele klus.