Mountain Dew N-nest - Dekking & Dracht

De dekking – 27 en 28 augustus 2017

Het duurde erg lang voordat Jane loops werd. Een aantal keer dachten we dat het er aan zat te komen, maar pas in augustus is Jane echt loops geworden. Als reu voor het N-nest hebben we de keuze laten vallen op Rufus, een Deens reu die we ook voor het J- en K-nest met Ivy hebben gebruikt.

Jane had haar loopsheid goed getimed, precies rond het weekeinde. Op een vrijdag zijn we naar Denemarken vertrokken en op zondag en maandag is Jane gedekt.

De kennismaking tussen Jane en Rufus verliep heel vlot, ze wisten allet wee precies waar het om ging. Jane bleef keurig staan, staart opzij en Rufus maakte haar even het hof en deed toen netjes zijn plicht. Beide dekkingen waren binnen een half uurtje gepiept. Makkelijker kan het niet gaan!

De dracht

Het gedrag van Jane is al in de eerste week na de dekking veranderd. Ze wil niet meer met Lewis spelen en ze vind zichzelf echt heel belangrijk geworden. Af en toe kan ze zich heel tuttig gedragen. Maar als we met haar naar het bos gaan merk je daar niest meer van.

Haar tepels en daarna ook haar melklijsten zijn al snel groter geworden. Wij twijfelen er dan ook niet aan dat Jane drachtig is.

Jane begint ook snel in omvang toe te nemen, na zeven weken is ze al rond als een tonnetje en dat is absoluut geen vet.

Af en toe is Jane wat misselijk en wil ze niet eten, maar over het geheel verloopt de dracht heel goed en rustig.

Nu is het wachten tot de bevalling eind oktober.

De laatste loodjes

Nog een paar dagen, dan is het zover. Jane is inmiddels ruim 3 kilo aangekomen, we zijn heel benieuwd hoeveel pups er in zitten. Een aantal mensen heeft al gevraagd of we geen foto’s of echo laten maken.Dat doen we niet. We vinden dat niet zo leuk voor de teef en wij laten ons liever verassen, we zien wel wat er gaat komen.

Jane doet nog steeds flink met alles mee. Maar door haar dikke buik wordt ze wel wat belemmerd. Door de hurken voor een plasje gaat bijna niet meer en haar moeder Ivy poetst haar nu omdat ze er zelf niet goed meer bij kan.

We zijn ook begonnen met het opnemen van de temperatuur. Een temperatuurdaling zegt namelijk dat de bevalling zo’n 12-24 uur daarna gaat beginnen. Wij hopen op een bevalling in het weekeinde, dan zijn we lekker allemaal thuis.