Mountain Dew N-nest - Week 2

Week twee

We zitten al weer in de tweede week van het N-nest. Je ziet de pups bijna groeien. Ze zijn allemaal al in gewicht verdubbeld. En ze zijn alle vier heel tevreden. Ze worden steeds beweeglijker, klimmen over en onder elkaar heen en soms hoor je ze geluidjes maken. Ook beginnen de oogjes al een beetje te kieren.

Met Jane gaat het prima. Ze ziet er heel goed uit en vindt het leuk met haar puppies. Ze gaat ook weer graag mee voor een wandeling, het liefste in het bos. En als we dan terug komen gauw weer terug naar haar kroost.

Oogjes gaan open

Op een paar foto’s is het al te zien, de oogjes van de pups beginnen open te gaan. Heel vreemd, maar pas dan beginnen het hondjes te worden. Pups hebben in aanvang altijd blauw gekleurde ogen, in de komende weken gaat dat naar de echte kleur over. De pups kunnen ook nog niet goed zien, alleen wat verschillen tussen licht en donker. Ook dat gaat in de komende weken steeds beter worden.

Ontwormen

Als de pups twee weken oud zijn, moeten ze voor de eerste keer ontwormd worden. Daarvoor hebben we pasta, die in hun bekje moet worden gespoten. Ze zijn tot nu toe alleen maar melk gewend, dus dit is wel even wat anders. Alle pups vinden het dan ook nogal vies smaken. Maar ze hielden zich allemaal goed en natuurlijk werden ze na de ontworming extra goed verzorgd door Jane.