Mountain Dew N-nest - Week 3

Eten

De pups groeien als kool Aan het einde van deze derde week zijn ze allemaal vier tot vijf keer hun geboortegewicht. Soms als Jane de werpkist instapt, wordt ze door vier pups besprongen en heeft ze geen tijd om te gaan liggen. Er hangen direct vier hongerige pups aan haar tepels. Gelukkig kan ze ook vaak lekker gaan liggen, dan heeft haar kroost ook meer ruimte om alle acht de tepels te benutten.

Speelkwartiertje

De pups hebben hun ogen nu goed open en ze kijken je er echt mee aan, heel aandoenlijk. Ze lopen ook al. En ze hebben elkaar ontdekt. Ze spelen heel leuk met elkaar en ook met Jane. Soms met heel veel gegrom en een soort blaf, waar ze dan zelf van schrikken.

Slapen

Na de heerlijke maaltijd en hun speelkwartiertje kunnen de pups heerlijk relaxed gaan slapen. Vaak liggen ze op hun rug, wat soms een heel komisch gezicht is. Ze dromen ook, maken dan bewegingen en nu ook geluiden. Jane schrok daar in het begin van, ze ging elke keer kijken of alles wel in orde was. Nu is ze er aan gewend en ze weet nu wanneer er echt iets aan de hand is en ze moet gaan kijken.

Verhuizen

Tot nu toe hadden we een slaapkamer in gebruik als kraamkamer. Dat was rustiger voor Jane en de pups, makkelijker op temperatuur te houden en geen nieuwsgierige andere honden. Maar nu de pups ruim twee weken oud zijn kunnen ze beter op temperatuur blijven, ze kunnen zien en horen. Tijd dus voor een verhuizing naar de woonkamer. We hadden de kamerkennel al een paar dagen staan, zodat iedereen daar aan gewend was.

Het transport in een kratje was geen enkel probleem voor de pups, ze sliepen rustig door. Ook de nieuwe behuizing maakte geen indruk, ze gingen gewoon door met drinke, spelen en slapen. Jane moest wel even wennen aan de nieuwe situatie, ze stond nog regelmatig voor de trap om naar boven te gaan. Maar nu is alles vertrouwd en kunnen we lekker met zijn allen van de pups genieten in de woonkamer.