Mountain Dew N-nest - Week 4

Vast(er) voer

De pups groeien hard en hebben binnenkort niet meer genoeg aan de melk die Jane kan produceren. Het is tijd om ze aan vaster voer te gaan wennen. We zijn daarom begonnen met het voeren van puppy mousse. De eerste keer hebben we ze de mousse van een lepeltje laten proeven. Ze vonden het gelukkig allemaal best lekker. De dag erna hebben we ze de mousse op een schoteltje gegeven. Ze moeten het dan zelf oplikken, wat ze ook prima deden. Dat was dolle pret, alles zat onder de mousse. Gelukkig vond Jane het deze keer helemaal niet erg om alles schoon te maken.

De derde dag hebben we ze twee keer mousse gevoerd, telkens een heel klein beetje meer. De pups eten steeds netter en het wordt niet meer zo’n hele grote kliederboel. En ze helpen elkaar met het schoonmaken van de schoteltjes.

Druk weekeinde

Het was een druk weekeinde voor de pups. Ze hebben mousse leren eten, ze hebben speelgoed in de werpkist gekregen en ze mochten de bak uit en in de kamerkennel spelen. Bij dat laatste rolden ze letterlijk de werpkist uit en hadden veel lol met elkaar en met Jane,die alles natuurlijk goed in de gaten hield.

En dan was er natuurlijk het bezoek van de toekomstige puppy eigenaren, die konden bijna niet wachten om de pups voor het eerst in levende lijve te zien. En tussendoor hebben we ook hun nageltjes voor de tweede keer geknipt.

De pups hebben het allemaal prima doorstaan. Bij de vorige nesten zagen we weleens dat bij zoveel drukte de pups wat minder hard groeiden op zulke dagen, maar deze vier kanjers trekken zich nergens wat van aan.

Meer ruimte

Dat de pups hard groeien kan je goed zien als ze bij Jane in de werpkist liggen. Vergelijk dat maar eens met de foto’s van week 1 en 2. De pups hebben meer ruimte nodig en mogen nu ook lekker in de kamerkennel spelen. Alleen ’s nachts moeten ze in de werpkist blijven, overdag is de werpkist open en kunnen ze kiezen. En ze gebruiken de ruimte goed. Ze spelen heerlijk met elkaar, met Jane en met hun speelgoed. En als ze moe zijn gaan ze bijna altijd weer netjes naar de werpkist en gaan daar dan lekker bij elkaar slapen.

Kraambezoek

De andere honden vinden de pups steeds interessanter. Het lijken nu veel meer op hondjes, het loopt en maakt geluid, dus dat willen ze wel van dichtbij zien. Jaggu ligt vaak naar de kamerkennel door het rooster te kijken en soms steekt ze haar hoofd door het deurtje om beter contact met de pups te maken. Ook Ivy wil dolgraag bij de pups zijn en vindt het heerlijk als ze af en toe in werpkist bij de pups mag. Ze is een echte oma en helpt mee om de pups te verzorgen. Jane vindt het prima en de pups hebben de grootste lol met Ivy. Fudge vindt het ook allemaal heel mooi, maar houdt zich iets meer op de achtergrond. Dat gaat wel veranderen als de pups komende week ook de woonkamer mogen gaan verkennen.