Mountain Dew N-nest - Week 5

Twee moeders

Jane doet het heel goed als jonge moeder. De pups spelen heel graag met haar of liggen lekker bij haar te slapen. Soms plagen ze haar, klimmen over haar heen of bijten haar. En Jane vindt het allemaal prima.

Oma Ivy kan niet stil zitten en komt vaak helpen. Ze verzorgt de pups, haalt ruziënde pups uit elkaar of ligt er soms lekker bij als Jane de pups melk aan het geven is. Soms lijkt het wel of de pups twee moeders hebben.

Snelle ontwikkeling

Het is verbazingwekkend hoe snel pups zich ontwikkelen. Drie weken geleden konden ze nauwelijks zien en horen, een week later konden ze een beetje door de bak heen hobbelen. En nu zien ze alles, horen ze alles, hollen door de kamerkennel en hebben de grootste lol, zowel met elkaar als met hun speelgoedjes.Soms wordt er wel eens wat gegromd en gegrauwd, maar over het algemeen is het een nest dat het heel goed met elkaar kan vinden en heel lief voor elkaar is. Ze lijken in gedrag veel op elkaar, er zitten geen hele drukke of teruggetrokken hondjes bij.

De kamer verkennen

De pups mogen nu ook een paar keer per dag de kamer in. De eerste keer klommen ze voorzichtig uit de kamerkennel en met behulp van mama en oma waren ze al gauw alles aan het verkennen. Ze zijn alle vier nergens bang voor en zijn al overal geweest. De benches van de volwassen honden zijn heel interessant en uitgebreid bekeken. Ook Fudge, die net als Lewis even opgesloten zat om het voor de pups niet al te druk te maken, werd door de pups ontdekt en lekker uitgedaagd.

Als wij op de grond gaan zitten komen de pups direct naar ons toe. Ze vinden het fijn contact te maken en bij je te zijn. Wij zijn heel leuk om in te bijten, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook met bezoek maken ze graag contact en ze laten zich graag knuffelen. Een heerlijk en makkelijk nest.

De andere honden zijn heel geïnteresseerd in het speelgoed van de puppy’s. We leggen het daarom telkens hoog weg, maar vergeten dat Jaggu al een grote hond is. Als wij even niet kijken probeert ze speelgoedbeestjes te pakken. Ach, ze is zelf nog maar een kleuter en we kunnen erg lachen om haar streken.