Mountain Dew N-nest - Week 8

Even voorstellen

De namen moesten deze keer met een ‘N’ beginnen. We kwamen daar nog niet zo goed uit totdat Duitse vrienden zeiden: “De stamboomnaam van Jason was toch Orenberg Night Commander. Waarom noem je er niet eentje Night Commander?”. Een goed idee vonden wij en we zijn verder in de stambomen van de voorouders van het nest gaan zoeken. Zo kwamen we bij Night Nurse, de overgrootmoeder van Jason en Night Hawk, een broertje van Jason. Voor nummer vier konden we niets passend vinden bij de voorouders en hebben toen Night Wish verzonnen. De Raad van Beheer vond het niet goed dat alle namen met ‘Night’ begonnen, dat zou dan gezien kunnen worden als een deel van de kennelnaam. We hebben daarom Night Hawk gewijzigd in Nighthawk en Night Wish gewijzigd in Nancy Whiskey. Dat laatste is een folk song, ook gezongen door The Dubliners, die ook weer ‘Mountain Dew’ in hun repertoire hebben, En dan is de cirkel weer rond.

Carnibest smaakt beter

Naast Royal Canin Starter brokjes voeren we de pups ook Carnibest pup versvleesvoeding. Zodra de pups horen dat we in de keuken het voer gaan afwegen en in bakjes gaan verdelen staan ze met hun neus vooraan. En moeder Jane zit er natuurlijk ook bij. De pups kunnen nauwelijks wachten en het is soms best lastig vier bakjes met voer op de grond te zetten en ervoor te zorgen dat elke pup netjes uit een eigen bakje eet. En de Carnibest gaat er binnen een mum van tijd in. En dan gauw naar het bakje van een ander om te kijken of er daar nog wat over gebleven is. Maar dat is nooit het geval. Ze doen dan nog even netjes de afwas en mogen ze de grote schaal uitlikken waarin het voer is warm gemaakt. Na afloop nog een slokje water en de pups zijn weer helemaal tevreden.

Spiegeltje, spiegeltje

De pups kennis laten maken met een spiegel is iets dat we ook met elk nest doen. Sommige zien direct iets in de spiegel en gaan vaak ook even aan de achterkant kijken of daar soms een hond verstopt is. Anderen doen er wat langer over, maar dan zien de pups toch echt elkaar in de spiegel. Een vreemde gewaarwording voor ze. Maar al gauw zijn ze er aan gewend en vinden zij het heel interessant en amuseren zich best met de spiegel. En wie de mooiste in het land is? Daar zijn ze nog niet over uit. Wij vinden ze in ieder geval allemaal schitterend!

Jane geniet ook

De pups vinden alles interessant en spelen heerlijk in de kamer en in de gang. Jane doet lekker mee en geniet net zoveel als wij van de pups. Soms is ze een strenge moeder, die echt haar kinderen opvoedt, maar vaak is ze zelf net zo ondeugend als haar kroost  en doet ze net zo gek. Of lekker met de pups op buffelhuiden knagen, dat vinden ze allemaal geweldig.

De melkgift bij Jane is nu sterk afgenomen. Zo af en toe proberen de pups nog bij haar te drinken en als ze geluk hebben krijgen ze nog wat melk. Maar vaak is dat niet en Jane laat ze soms alleen even sabbelen om dan op te staan en te gaan spelen met de pups. Het is trouwens wel een hele berg hond als er vier pups bij Jane aan de tepels liggen? Een heel verschil met zeven weken geleden!

Je blijft kijken en genieten

Het is zo heerlijk om te kijken hoe de pups met elkaar en hun speeltjes in de weer zijn. Ze gaan altijd leuk met elkaar om en doen graag samen trekspelletjes. De kippen zijn wel favoriet. Die worden helemaal dood geschud of ze proberen of ze samen een kip in tweeën kunnen trekken. Tot nu toe is dat nog (net) niet gelukt. Wij laten de andere honden uit als de pups lekker liggen te slapen. Toen we laatst terug kwamen  sliepen ze nog allemaal poeslief, maar vreemd genoeg wel onder een verscheurde krant. Hoe zou dat nou gekomen zijn?