Mountain Dew O-nest - Dekking & Dracht

De dekking – 5 en 6 januari 2019

Begin van dit jaar is Ans met Jane op pad gegaan naar Zweden om Jane te laten dekken door Mille. We hebben Mille al langer op het oog. Mille is een op en top Border Terriër die nog echt mee op jacht gaat. Een echte werkhond dus, met een heel vriendelijk karakter en daarnaast ook nog heel mooi. Hij is een hond die goed bij onze Jane past.

Het was een hele reis naar Zweden met een overnachting bij onze Deense vrienden. Vanwege de afstand en de reistijd was het even spannend of Ans op het juiste moment zou komen.

Zaterdagmiddag was de eerste ontmoeting tussen Jane en Mille. Het klikte direct. Jane wilde eerst nog even de tuin verkennen, toen was ze klaar voor Mille. Binnen tien minuten stonden ze gekoppeld! Zo snel hadden we niet verwacht, maar beter kon natuurlijk niet.

Zondagmiddag namen Jane en Mille wat meer tijd voor de tweede dekking, maar ook die verliep voorspoedig.

Wij zijn heel tevreden; op het juiste moment in Zweden en twee geslaagde dekkingen. Mooier kunnen we het ons niet wensen. Nu is het afwachten.

De dracht

Gelijk na de thuiskomst uit Zweden voelt Jane zich al heel erg belangrijk. Ze is rustiger dan anders en vindt zelf dat ze al meer eten nodig heeft.

Na vier weken is haar buiklijn een beetje gezakt en verliest ze haar middel. Af en toe wil ze ’s ochtends liever niet eten. Dat deed ze ook toen ze drachtig was van haar eerste nest. Het lijkt er op dat ze drachtig is. Over twee weken weten we het zeker! Nog even geduld dus.

Binnenkort meer nieuws over de dracht van Jane.