Mountain Dew O-nest - Dekking & Dracht

De dekking – 15 en 16 september 2019

Jane was weer keurig na 8 maanden loops, precies volgens haar schema. We hebben lang gezocht naar een geschikte reu en we hebben er eentje gevonden: Falke’s my Dear Admiral von Schneider, roepnaam Mette.

Mette woont in de buurt van Hannover op een boerderij. Hij leeft daar zoals de Border Terriër bedoeld is. Hij loopt lekker vrij op het erf, houdt dit vrij van ongedierte en gaat mee op jacht. Hij heeft daarvoor ook de nodige diploma’s gehaald. Een echte werkhond dus. Mette is van karakter een hele open, vriendelijke en relaxte hond. Dat hebben we ondervonden toen we hem in juni zijn gaan opzoeken om kennis te maken, wat heel goed verliep.

Ans en Marloes zijn met de camper naar Duitsland gegaan en hebben van de dekking een korte vakantie gemaakt. Bij aankomst herkenden de honden elkaar en stonden binnen een paar minuten al gekoppeld. Jane en Mette hadden geen enkele hulp nodig, alles verliep vanzelf en natuurlijk. Ans en Marloes hebben twee nachten op het erf bij Mette gestaan met de camper. Jane en Mette hadden dus lekker veel tijd samen, wat heel ontspannen ging.

Inmiddels is iedereen weer thuis en wachten we af of Jane drachtig is.

De dracht

Al vrij snel na de dekking is het gedrag van Jane veranderd. Ze is veel rustiger en gedraagt zich steeds vaker tuttig. Ze kan af en toe ook best een beetje gelaten kijken. Na zo’n vier weken vinden wij ook dat haar buikje iets voller begint te worden. En ze krijgt nog geen extra voer, dus daar ligt het niet aan.

Omdat we zekerheid wilden hebben over het wel of niet drachtig zijn, hebben we met vijf weken een echo laten maken. En daar waren vier kloppende hartjes op te zien!. Dus Jane is drachtig en als alles zo door gaat hebben we half november 2019 inderdaad het Mountain Dew O-nest.

We verwennen Jane nog een beetje extra, die laatste weken.

Zes weken drachtig

Jane is nu zes weken drachtig. Het gaat goed met haar, ze voelt zich prima en heeft voortdurend trek in eten. Ze krijgt daarom iets meer, een lunch met puppybrokjes. De buik van Jane begint nu echt dikker te worden, haar tepels zijn al flink groot. Ze voelt zich heel belangrijk en krijgt veel belangstelling van de andere honden. Jane is heel aanhankelijk, meer dan anders, en wil heel graag bij ons zijn. Volgende week gaan we de werpkist neerzetten, dan kan ze daar vast aan wennen.

Zeven weken drachtig

Jane groeit gestaag door. Ze is nu meer dan 1,5 kg. aangekomen. Ze begint een beetje te schommelen als ze loopt. We houden haar wat rustiger en ze gaat niet meer mee met lange boswandelingen. Jane is heel opgewekt en doet verder met alles mee, vooral met eten! Als Jane lekker ontspannen op de bank ligt, kan je de pups voelen bewegen.

We hebben dit weekeinde ook de werpkist neergezet, op een mooi plekje op Marloes haar kamer. Jane heeft het eens zitten bekijken en besloten dat ze het op bed toch fijner vindt. Nu maaar afwachten waar ze gaat bevallen.

Nog een week te gaan

Het gaat nu heel snel. Nog maar een week en dan moet Jane gaan bevallen.

Jane voelt zich uitstekend. Ze eet goed, is overal bij en doet nog met alles mee. Als ze niet zo’n dikke buik had zou je niet zeggen dat ze drachtig was. Maar dat is ze wel heel zeker. Als ze lekker ontspannen op de bank ligt zie je de pups in haar buik bewegen. We zorgen wel dat Jane zich niet teveel inspant en haar rust krijgt.

We hebben alles gereed staan voor de bevalling en zijn er helemaal klaar voor. Het wachten is nu op Jane.

De laatste loodjes!

We zitten nu dicht tegen de bevalling aan. Jane wordt wat onrustiger, het wordt voor haar moeilijker om op haar zij te liggen en over het algemeen wordt ze wat trager. Eten doet ze nog steeds alsof ze uitgehongerd is! De pups zijn heerlijk levendig, je kan ze heel goed voelen. Jane vindt dat gerommel in haar buik soms een beetje vreemd, ze kijkt dan heel verstoord naar haar buik.

We temperaturen haar twee maal per dag, maar hebben nog geen daling in de temperatuur gezien. Maar het kan ook zijn dat we die gemist hebben. We verwachten toch wel dat er dit weekeinde iets gaat gebeuren…