Mountain Dew O-nest - Week 2

De tweede week

We zitten alweer aan het einde van de tweede week. De pups groeien als kool en zijn allemaal al ruim verdubbeld in gewicht. Jane doet het geweldig en is een zeer zorgzame en beschermende moeder. Er hoeft maar een pup een kikje te geven en Jane staat er direct bij. De pups worden prima door haar schoongemaakt, de bak en de kleedjes blijven keurig schoon. Jane vindt het wel fijn weer af en toe mee te gaan met een boswandeling. Even eruit, maar daarna direct weer naar de pups. Gelijk verzorgen en als de pups er zin in hebben, ook maar een zoogbeurt erbij.

Heel langzaam gaan de oogjes nu open. In het begin zijn die altijd blauw, dat gaat later bijkleuren. En we hebben de indruk dat ze ook op geluid gaan reageren.  Natuurlijk hebben de pups al wat speeltjes (we hebben zakken vol!). Dat vonden ze wel heel interessant. Gelijk ruiken, er tegen aan duwen en 1 pup begin al in de eekhoorn te bijten, als een echte jachthond.

De pups gebruiken hun voorpoten al redelijk goed als ze proberen te lopen, de achterpoten is duidelijk wat moeilijker. Die coördinatie moeten ze nog gaan ontwikkelen, daar oefenen ze nu elke dag mee. Een heerlijk gezicht als je dat kleine grut door de bak heen ziet gaan. Ze zijn al best snel en als er een broer of zus in de weg ligt, gaan ze er gewoon overheen.