Mountain Dew O-nest - Week 3

Ontwormen

Op de eerste dag van de derde week hebben we de pups ontwormd. Dat gebeurd met een dikke vloeistof, die in hun bek wordt gespoten. Dat is wel wat anders dan de melk die ze normaal krijgen. Lekker vinden ze het niet, ze gaan er zelfs bellen van blazen. T

Terug in de werpkist vielen ze gelijk in slaap, zo moe waren ze ervan geworden. Maar na vijf minuten slapen worden ze alweer wakker en zijn ze lekker met elkaar aan het spelen. En daarna heeft moeder Jane ze extra verwend en dan is het leed ook meteen helemaal geleden.

Nageltjes knippen

De nagels van pups groeien best hard en ze moeten dan ook regelmatig geknipt worden. Een klusje dat Marloes en Jeroen vaak samen doen. De pups hebben er weinig moeite mee, ze vinden het alleen soms lang duren, dan willen ze weer wat anders gaan doen.

Het knippen van de nagels is ook een stukje socialisatie. De pups worden worden vastgehouden, er wordt aan hun poten gezeten, ze worden in allerlei standen gehouden en daarna lekker geknuffeld. De enige die het minder leuk vindt is Jane. “Wat doen jullie met mijn kinderen?”. Pas als ze ze allemaal weer bij zich in de werpkist heeft, is ze weer gerustgesteld. Gauw een lekkere maaltijd en daarna worden de pups gewogen. Het bakje wordt al te klein. En ze zijn allemaal weer bijna 40 gram gegroeid. Goed werk, van de pups en van Jane!

Speelkwartiertje

De pups hebben al speelkwartiertjes (van een paar minuten). Heerlijk met elkaar rollen en dollen, elkaar omduwen en elkaar bijten. Ze hebben nog geen scherpe tanden en het gaat allemaal nog heel voorzichtig. En na een paar minuten druk met elkaar bezig zijn vallen ze een voor een als een blok in slaap.

Jane bekijkt dit allemaal van een afstandje en bemoeit zich er nog niet mee. Dat komt later wel, zie je haar denken, laat ze nu nog maar even stoeien.