Mountain Dew O-nest - Week 4

Mousse

De pups gaan langzaam aan over op vaster voedsel. Als eerste krijgen ze puppy mousse. Eerst hebben we ze wat mousse van onze vingers laten likken, zodat ze aan de smaak en aan de substantie kunnen wennen. Het beviel de pups uitstekend. Nu zijn ze zover dat ze zelf wat van een schoteltje kunnen eten. Ze hebben af en toe een zetje in de goede richting van het bordje nodig en dan smikkelen ze lekker. Veel eten ze nog niet, maar dat gaat in de komende dagen steeds meer worden.

Ze maken er wel een lekkere smeerboel van. Dan gaat de handdoek gewoon weer de was in. En hun vieze toeten likken ze bij elkaar weer af of moeder Jane geeft ze een goede wasbeurt.

Verhuisd

De pups zaten tot vandaag op de kamer van Marloes. Die kamer is makkelijker warm te houden en Jane en de pups worden niet gestoord door de andere honden.

Maar nu is het dan zover, de pups zijn naar kamerkennel in de woonkamer verhuisd. De pups zelf vonden het allemaal prima. Die gingen gelijk weer lekker met elkaar spelen en zijn daarna heerlijk in slaap gevallen.

Jane moest er echt even aan wennen en de andere honden waren heel erg nieuwsgierig. Maar alleen Jane mag in de kamerkennel komen en de andere honden moeten afstand bewaren. En wij moeten dus goed opletten dat dat gebeurd.

Het is wel gezellig dat alles nu in de woonkamer is. De hele roedel weer bij elkaar en lekker genieten van de pups.

Lekker samen spelen

De pups kunnen het heel goed met elkaar vinden. Ze zijn bijna altijd lekker met z’n vieren bezig.

Na het eten wordt er druk druk gespeeld. Dat is natuurlijk gezellig, maar ook heel goed voor hun coördinatie en motoriek. En ze gaan leren wat hun bijtdrempel is.

De pups gaan steeds langer spelen. En dan zie je ze langzaamaan moe worden. Soms gaan ze eerst nog even zitten kijken naar wat de anderen doen, soms vallen ze ook ter plekke als een blok in slaap. Een een broer als kussen is best lekker!

Voor het eerst uit de kist

De pups krijgen steeds meer interesse voor hun omgeving. En ze zien moeder telkens in en uit de bak springen. Ze willen ook wel eens weten waar mams naar toe gaat.

Vandaag de plankjes uit de ingang weggehaald. Odo was gelijk de bak uit en de kamerkennel aan het verkennen. De andere keken eerste even of dat allemaal wel goed ging met broerlief. En toen ze zagen dat er niets engs was, kwamen ze er allemaal ook gauw uit. Een klein stapje de grote wereld in.

Wie is wie?

Voor het O-nest hebben we gekozen voor namen uit Star Trek.

Voor de reuen waren we daar snel uit: Odo en O’Brien.

Voor de meisjes was het was lastiger, er zijn geen bekende vrouwelijke personages die met een O beginnen. Maar dankzij internet hebben we toch namen voor de teefjes kunnen vinden: Opaka en Onaya.

Zoek zelf maar op internet op wie de personages zijn die hun namen aan onze pups hebben gegeven.