Mountain Dew O-nest - Week 5

Genieten…

… dat is wat we allemaal doen. De pups genieten van elkaar en wij genieten van de pups. Ook Jaggu en Hestia genieten, weliswaar op afstand door de tralies, maar ook dat vinden ze leuk.

Op de foto’s waar de pups zogen kan je zien hoe goed ze gegroeid zijn. Ze zijn allemaal meer dan 1,2 kilogram. Aan de top staat Onaya met 1,4 kg! Ze krijgen nu drie keer per dag mousse, dat we nu ook aanvullen met vleesvoeding voor puppy’s. En dat gaat er goed in, naast de maaltijden die ze nog van moeder krijgen.

De werpkist is nu de hele dag open, zodat de pups de hele kamerkennel tot hun beschikking hebben. Daar spelen ze naar hartenlust in, met elkaar en met de speeltjes. En vaak is Jane er ook bij, zodat ze haar kroost een beetje in de gaten kan houden. Maar veel hoeft ze niet in te grijpen, de pups zijn (meestal) vrij aardig voor elkaar. En als ze uitgespeeld en moe zijn gaan ze uit zichzelf weer naar de werpkist, waar ze dan een heerlijk plekje om te slapen opzoeken.

De wijde kamer in

Het wordt tijd voor de pups om de wereld een stukje verder te gaan verkennen. De deur van de kamerkennel ging daarom open en de pups mochten de woonkamer gaan verkennen.

Eerst werd er voorzichtig door alle pups gekeken wat er te verwachten viel in de “grote” wereld. De kennel uit en het kleed op was de eerste stap. En dan even van het uitzicht genieten. Jane was er natuurlijk bij om alles in de gaten te houden en haar kinderen gerust te stellen. Odo was de eerste die verder op verkenning ging, terwijl zijn broer en zusje toekeken of dat wel goed ging. En toen ze zagen dat Odo het heel leuk vond, kwamen zij ook van het kleed af. Het is leuk daarbuiten!

De tweede keer dat de pups de kamer in mochten, stonden ze al te dringen voor de deur en kwamen ze gelijk de kamer in. Jane vindt het prachtig en trakteerde haar kroost op een picknick.

En na afloop viel alles heerlijk in slaap en hebben ze lekker over hun uitstapje liggen dromen.

Lekker eten

De pups krijgen nu vier maal daags vast voer. Vaak geven we elke pup een apart bakje, maar dit O-nest eet liever samen uit een grote pot! Samen eten is erg gezellig.