Mountain Dew O-nest - Week 6

Gechipt

Maandag zijn de pups gechipt en is er een swap voor het DNA-certificaat afgenomen. De chipper werkte zo efficiënt dat alles klaar was voordat de pups er erg in hadden wat er gebeurde. Ze lieten niets merken tijdens het chippen en daarna gingen ze lekker met elkaar spelen alsof er niets gebeurd was. Het zijn dan ook echte Border Terriërs.

IJskoud

Ook al ligt er buiten nog geen sneeuw en vriest het niet, we laten de pups toch kennis maken met koude dingen. Een bak met ijsklontjes, daar willen ze allemaal hun neus wel eens insteken.

Ze vonden het heel interessant en het smeltwater was heel lekker om op te likken. Ze hebben er heel leuk mee gespeeld en zowaar alle blokjes netjes in de bak laten liggen. Zijn ze weer een ervaring rijker.

De kamer in!

De pups gaan elke dag minstens een keer de kamer in. Ze staan dan al klaar bij het deurtje, waar Jane ze staat op te wachten. Dan gaan ze alle kanten op. Soms met z’n vieren, soms met twee en soms  gaan ze ook alleen op pad. Er is veel te verkennen en ze vervelen zich dan ook geen ogenblik.

We zijn nu aan het oefenen dat de pups bij ons komen als we met een blikje met brokjes rammelen. En dat beginnen ze al een beetje door te krijgen.

Elke tijd is etenstijd

Eten is nog steeds heel belangrijk voor de pups. Jane geeft nog volop melk, waar de pups volop van genieten. Soms krijgt Jane geen eens kans om te gaan liggen, dan hangen er al vier kinders aan de tepels. Op de foto’s in de bak kan je goed zien hoe groot de pups al geworden zijn.

De pups krijgen nu ook vier keer per dag  vast voer, zoals puppy brokjes geweekt in wat water of vers vlees voeding. En dat vinden ze heerlijk!

Speelgoed

De pups hebben allerlei soorten dingen om mee te spelen. Van zachte pluche beestjes tot stevige Lego Duplo en een metalen vrachtauto. Het is belangrijk dat ze allerlei materialen leren kennen.

En natuurlijk hebben ze ook kluifjes. De tanden komen nu goed door en we hebben liever dat ze op de kluiven bijten dan in onze handen.

Het is heerlijk om te zien dat dit O-nest zo leuk met elkaar omgaat. Ze maken helemaal geen ruzie om de speeltjes, in tegendeel, ze zijn er vaak samen mee bezig. Samen heb je veel meer lol, toch?

Spelen

Speelgoed is leuk, maar met elkaar spelen is misschien nog wel leuker. En dat doen de pups dan ook volop. Af en toe gaat het wat te wild, dan hoor je even een piep. Maar dat is ook zo weer over. De pups leren op die manier wat hun bijtdrempel is, dus dit is heel belangrijk, ze leren er veel van.

Jaggu en Hestia liggen vaak naar de spelende pups te kijken. Dieren TV! Elke keer hetzelfde programma. maar het gaat nooit vervelen.