Mountain Dew O-nest - Week 8

Op de foto

Als je pups hebt komen er heel veel mensen over de vloer. Een daarvan is een fotografe, die hele mooie foto’s van het nest heeft gemaakt. Wij mochten een aantal van de foto’s op de website zetten. Met dank aan Ingrid Wildschut!

Spelen in de gang

De pups vinden het heerlijk om in de gang te spelen. Daar is lekker ruimte om heen en weer te hollen. Jane vindt het er ook heel leuk en ze ligt graag op de deurmat met haar kroost te spelen.

Ook leuk in de gang is het kastje, waar de pups nog net onder kunnen kruipen. En vandaar gaan ze dan elkaar of hun moeder uitdagen. Jane is dan in het nadeel, want zij kan niet onder de kast komen. En daar maken de pups heel slim gebruik van!

Wat zie ik nu?

Een van de dingen waarmee we pups kennis laten maken is de spiegel. Het O-nest was niet echt onder de indruk. Ze keken er eens in, zagen dat het niets bijzonders was en gingen lekker door met spelen. Gelukkig toch nog een paar leuke plaatjes kunnen maken.

Lekker in de tuin

De pups zijn geënt, het knalvuurwerk is (eindelijk) opgehouden en het weer is een stuk beter en vooral droger. Tijd dus voor de pups om de tuin te gaan verkennen. Zonder enige aarzeling holden ze achter elkaar naar buiten en hebben ze alle gaten en hoeken van de tuin bekeken.

Toen alles verkend was zijn ze lekker gaan spelen, met elkaar, met flossen en met Jane, die er natuurlijk ook bij was om haar kroost te ondersteunen.

Spannend was nog wel even het stenen varken, maar toen bleek dat die niets deed, werd er gauw verder gespeeld.

Verder van huis

Natuurlijk moesten de pups ook leuke uitstapjes maken. Zoals met de auto naar kasteel Staverden, waar de pups heerlijk in de mooie kasteeltuin hebben gelopen en even uitgerust hebben in het oude prieeltje boven op de “heuvel”.

Ze vonden het allemaal geweldig, er was zoveel te zien. En autorijden was ook leuk, geen enkel punt.

Het vertrek

Aan alles komt een einde. Zo heb je vier pups in je woonkamer, zo zijn ze ook weer verdwenen. Nadat de eerste twee pups waren vertrokken waren Tommie en Nula best een beetje van slag. Zij gingen pas een dag later weg en vonden het maar vreemd dat ze nog maar met z’n tweetjes waren. Ook Jaggu vond het maar raar en hield de overgebleven twee goed in de gaten. Zij vond dat die niet weg mochten gaan.

En Jane? Die vond het helemaal niet leuk. Als er pups werden opgehaald bleef zij op afstand en wilde niet echt afscheid nemen. Toen de laatste pup vertrokken was, hebben we gelijk de kamer opgeruimd en in de originele staat gebracht. En toen zijn we met Jane, Fudge en Jaggu lekker drie dagen met de camper op stap gegaan. Jane vond dat geweldig en was weer heel snel helemaal de oude.