Mountain Dew P-nest - Dekking & Dracht

De dekking – 26 december 2019

Bij haar vorige loopsheid was Jaggu wel gedekt, maar niet drachtig geworden. In december, 8 maanden later, is Jaggu weer loops geworden. In overleg met de vereniging NVSWH hebben we een geschikte reu gevonden: Malek van de Wolfsdreuvnik. Het klikte direct tussen Malek en Jaggu. Ze speelden fanatiek met elkaar en Malek deed erg zijn best om een dekking tot stand te brengen. De eerste dag lukte dat nog niet, de dag daarna is het tot een dekking gekomen.

Nu is het afwachten geblazen. Over ongeveer 4 weken gaan we een echo laten maken, want we willen graag weten of we pups van Jaggu kunnen verwachten.

De Dracht

Na de dekking is het gedrag van Jaggu wel veranderd. Ze is wat rustiger, slaapt veel, eet veel beter en trekt buiten veel minder aan de riem. Verder zagen we de eerste drie weken lichamelijk niet zo veel aan haar. Saarlooswolfhonden tonen hun dracht pas vrij laat. Omdat we toch wel heel graag wilden weten of de dekking gelukt was en Jaggu drachtig was, hebben we een echo laten maken. Daarop waren zeker vijf tot zes embryo’s te zien. Dus we kunnen nu echt een nest van Jaggu verwachten.

Heel langzaam begint Jaggu nu ook een wat dikker buikje te krijgen. Als ze ontspannen ligt te slapen zie jij haar buikje een ook dat de melkklieren zich aan het ontwikkelen zijn. Maar als ze staat en loopt trekt ze haar buik op en zie je nog niets aan haar. We zijn heel benieuwd hoe de dracht verder gaat verlopen.

Zes weken drachtig

We zitten alweer in de zesde week van de dracht. Jaggu laat nu iets meer van haar buikje zien. Als ze heel ontspannen is zie je hoe dik ze al is. Buiten, waar ze heel alert is, houdt ze haar buik vaak opgetrokken en verstopt ze haar dracht. Maar als je haar van boven bekijkt zie je dat ze breder wordt in haar borst en dat haar middel is verdwenen. Dat kan ze niet verstoppen.

Als ze relaxed binnen is laat ze haar buik veel meer zien. Jaggu vindt het heerlijk om over haar buik gekriebeld te worden en dan zie en voel je hoe dik ze inmiddels is geworden. Ook de tepels en melkpaketten zijn zich verder aan het ontwikkelen.

Jaggu gaat graag mee naar het bos, maar is dan veel rustiger dan normaal. Ook heeft Jaggu veel meer honger dan eerst. Normaal is ze een kieskeurige eter en zijn we blij als ze haar bak leeg eet. Nu lijkt het net een hongerige wolf en “wast” zelfs haar bak goed af. Ze is nog aanhankelijker dan anders en wil de hele roedel bij elkaar houden, dan is het goed.

Dikker en dikker

We zitten nu in de achtste week van de dracht, nog een weekje te gaan. Jaggu groeit nu echt heel hard. Zowel haar borstkas als haar buik zijn behoorlijk in omvang toegenomen. Ze loopt niet meer zo lekker. Jaggu vindt het zelf heel gek. Af en toe ligt ze heel verbaasd naar haar buik te kijken.

Eten wordt steeds belangrijker voor haar. Voorheen liet ze nog wel eens een bak voer half staan, nu eet ze de bak vlot leeg en wil dan al weer meer hebben. En ze wil direct poepen en plassen na het eten, want veel ruimte heeft ze niet meer in haar buik.

We zijn echt heel benieuwd hoeveel pups ze gaat krijgen. De schattingen thuis lopen uiteen van 6 tot meer dan 12!