Mountain Dew P-nest - Geboorte

Het Mountain Dew P-nest is geboren!

In de nacht van 26 op 27 februari 2020 heeft Jaggu maar liefst negen pups op de wereld gezet, zes reuen en drie teven.

Dinsdagavond ging de temperatuur van Jaggu ruim 1 graad naar beneden. We wisten dat het ging komen. In de loop van de woensdag werd zij steeds onrustiger. Ze kon niet lang op een plaats blijven liggen en wilde ook gaan graven in haar mand. Na het avondeten besloten we met haar naar boven te gaan, waar op de kamer van Marloes alles klaar stond voor Jaggu en haar pups. Om 19:14 kreeg Jaggu echte persweeën en een minuut later was de eerste pup geboren, een teefje. Het was maar goed dat de buren niet thuis waren, want Jaggu maakte nogal wat geluid tijdens de geboorte.

Daarna werden nog zes pups geboren, met een steeds een tot anderhalf uur ertussen. Jaggu maakte (gelukkig) steeds minder geluid tijdens het bevallen. Zo rond drie uur ’s nachts vond Jaggu het wel welletjes. De pups waren allemaal schoon gelikt, hadden goed gedronken en sliepen heel tevreden. De buik van Jaggu was nog een beetje dik, maar nog niet alle nageboortes waren gekomen.

Tot onze verbazing kwam er ’s ochtends om 6:15 nog een achtste pup en om 7:30 een negende, allebei reutjes. Toen was het echt klaar.

De pups wegen tussen de 350 en 490 gram en zijn allemaal kerngezond en levendig.