Mountain Dew P-nest - Penelope

Het verhaal van Penelope

De pups hebben bij ons steeds Carnibest (vers vlees voeding) gekregen. Maar omdat de meeste nieuwe eigenaren brokken gaan voeren, zijn wij in de zevende week van Carnibest overgestapt naar brokken. Dat was geen probleem, behalve voor Penelope. We merkten dat ze moeite had de brokken door te slikken en soms kwam het er gelijk weer uit. We zijn daarom direct met haar naar de dierenarts gegaan. Daar zijn röntgenfoto’s gemaakt, waarop een vernauwing in de slokdarm te zien was. De dierenarts dacht aan een persisterende aortaboog, die de slokdarm deels afsloot. Om dit te verhelpen was een specialistische ingreep nodig. Het alternatief was in laten slapen, maar daar wilden wij allemaal niet aan. Ons besluit stond vast, we geven Penelope een kans.

Penelope is onderzocht door een internist bij Anicura de tweede lijn in Zwolle. Een operatie was mogelijk en bood goede kans op herstel. Op vrijdag is zij onder het mes gegaan. Tijdens de operatie bleek het geen persisterende aortaboog te zijn, maar een verkleving op de buitenzijde van de slokdarm, op de hoogte waar de aortaboog gezeten had. De chirurg had dit nog nooit zo gezien. De verkleving is weggehaald en de slokdarm opgerekt. De operatie is goed verlopen, nu is het afwachten, het kan eventueel weer een keer terugkeren. Met behulp van een ballon kan de slokdarm dan weer opgerekt worden.

Penelope blijft in ieder geval bij ons tot ze weer helemaal hersteld is. We gaan kijken hoe zij zich verder ontwikkeld en, als alles goed gaat, gaan we een goed pleeggezin voor haar zoeken.

Al flink opgeknapt!

Twee dagen na de best zware operatie stapt Penelope alweer vrolijk rond. Je merkt nauwelijks iets aan haar. En ze ziet er ook heel stoer uit in haar piraten shirt!

Het gaat goed

De operatie is nu zes dagen geleden en het gaat heel goed met Penelope. Ze beweegt alle kanten op, springt en doet van alles. Ze lijkt geen pijn te hebben, ondanks dat haar borstkas flink open geweest is. De wond zier er goed uit en geneest mooi.

Penelope eet weer als een echte wolf en kan niet genoeg krijgen (vindt zij zelf). Ze amuseert zich heel goed. Wij doen heel veel met haar om te zorgen dat haar socialisatie goed door gaat.