Mountain Dew P-nest - Week 1

De eerste week

We zijn nu halverwege de eerste week en alles is nu een beetje ingeregeld. Er komt wat rust in. Jaggu is een hele zorgzame moeder. Ze houdt haar pups heel goed in de gaten en als ze het tijd vindt voor een zoogbeurt dat maakt ze haar kroost wakker. Ook krijgen alle pups regelmatig een goede poetsbeurt. De pups vinden het allemaal prima, ze krijgen op tijd hun melk, worden gewassen en kunnen dan weer lekker slapen.

Het valt ons op dat de pups veel beweeglijker zijn dan Border Terriër pups (en die vinden wij al beweeglijk). Ze kruipen door de hele werpkist en we moesten al een hoger plankje in de ingang zetten. Ze klimmen ook op Jaggu en gebruiken haar als glijbaan. Ze maken veel meer geluid dan wij gewend zijn. Als er een zijn moeder niet snel genoeg kan vinden dan huilt die als een klein wolfje.

Op sommige foto’s lijken de kleuren vreemd, dit komt door de rode warmtelamp die boven de werpkist hangt. De plekjes op de flanken zijn merktekens om de pups te kunnen onderscheiden van elkaar.

Rust en regelmaat

Er komt rust en regelmaat in het nest. Jaggu zoogt op vastere tijden. Verder gebeurt er niet veel spannends. De pups drinken bij Jaggu, worden gewassen en gaan dan weer heel tevreden slapen.

Het zijn nu nog rustige tijden voor ons. Dat zal de komende weken wel gaan veranderen!