Mountain Dew P-nest - Week 2

De tweede week

Heel langzaam beginnen de oogjes te kieren. Over een paar dagen zullen ze wel opengaan. Ook gaan binnenkort de oren open. De pups kunnen dan kijken en horen. Er zijn er ook al een paar die op hun pootjes gaan staan en proberen te lopen. In vergelijking met Border Terriër pups zijn de Saarlooswolfhonden pups sneller in hun ontwikkeling. Op de vachtjes begint al dekhaar te komen.  De pups groeien goed en zijn allemaal heel tevreden.

Heerlijk grut

Het is heerlijk om te kijken naar dat jonge grut. Het beweegt voortdurend, de oogjes en oren gaan open en ze krijgen nu ook interactie met elkaar. Jaggu geniet er ook van, al gaat ze ook meer buiten de werpkist liggen als haar kroost erg druk is.

We zijn begonnen met wat bijvoeren van puppymelk, maar de pups geven de voorkeur aan verse melk van moeders. Het wordt wel steeds meer dringen bij de tepels nu ze groter worden. Ja, acht tepels en negen pups vraagt ook om een beetje regelwerk. Maar het lukt goed en de pups groeien prima. Elke avond worden ze gewogen om dat te controleren. Maar als je naar ze kijkt zie je zo ook wel dat ze er gezond uit zien en steeds groter worden.