Mountain Dew P-nest - Week 3

De derde week

Alle pups hebben nu hun ogen open en ook hun oren zijn open. Ze reageren nu op beweging en geluid. Ze gaan ons herkennen. Vooral Marloes is favoriet, de supermoeder die pap geeft! Nu de oogjes open zijn beginnen het echt hondjes te worden. Ze gaan steeds beter lopen en steken hun staartjes al in de lucht.

We zijn begonnen om de pups pap van puppymelk en Nutrix te geven. Ze krijgen dit twee keer per dag. De pups vinden dit veel lekkerder dan alleen de puppymelk. Ze eten het nu nog van een theelepeltje, we gaan ze leren het uit een bakje eten. Het is een lekkere kliederboel, maar gelukkig maakt Jaggu de pups na het eten weer heel goed schoon, ze vindt de pap zelf ook heel lekker.

De pups hebben nu gekleurde bandjes om, zodat we ze nog makkelijker uit elkaar kunnen houden. Roze, geel en oranje zijn de meisjes. Jaggu vindt het prima dat haar pups bandjes om hebben, ze gaat er niet aanzitten.

Vaster voedsel

We zijn de pups nu aan het wennen aan wat vaster voedsel. We hebben een beetje vers vlees voeding door de pap heen gedaan. Dat vonden ze erg lekker. Ze eten het uit een lepel, maar ook uit een bakje eten beginnen ze door te krijgen. En in een bakje kan je natuurlijk ook je poot zetten! Na het eten zijn ze helemaal moe geworden. En met de pap nog overal op zich vallen ze in slaap. Maar Jaggu komt toch nog even langs voor een grondige poetsbeurt.

Speelgoed

Daar zaten ze allemaal op te wachten; speelgoed! Heel interessant, even uitvinden wat het nou precies is. Vaak gaan ze samen met een speeltje aan de slag en slepen het de hele werpkist door. En als ze moe zijn gebruiken ze het als kussentje.