Mountain Dew P-nest - Week 4

Verhuisd

De pups zijn vrijdag verhuisd van de kraamkamer boven bij Marloes naar de woonkamer beneden. Het was even passen en meten met de meubels. maar we hebben nu een mooie puppy ren. Met drie benches hebben we de pups verplaatst. De pups vonden dat allemaal prima, maar Jaggu vond het allemaal maar vreemd. Pas toen alle pups weer in de werpkist lagen was ze weer tevreden.

Samen uit één pot

De pups kunnen nu heel goed zelf eten. Ze krijgen hun eten nu in een grote voerbak en dat gaat heel goed. Ze doen het heel rustig en geven elkaar allemaal een kans om te eten. En zo af en toe gaat er nog eentje met zijn pootjes in het voer staan, maar dan trekken ze hun pootjes er gelijk weer uit.

Na het eten is het tijd voor het speelkwartiertje. Ze spelen met elkaar en met het speelgoed. En soms doet Jaggu ook lekker mee.

Als ze tijd heeft, want, zoals een goede moeder dat hoort te doen, ze moet natuurlijk eerst de afwas doen en de pups poetsen. Want die zitten lekker onder het eten!

Dit zijn ze dan

Het is ons een eer om u voor te stellen aan het Mountain Dew P-Nest:

   • Paddy – zwart bandje
   • Pascoe – groen bandje
   • Phillip – bruin bandje
   • Pippin – lichtblauw bandje
   • Presley – rood bandje
   • Puck – blauw bandje
   • Penelope – oranje bandje
   • Priscilla – geel bandje
   • Pippa – roze bandje

Het is altijd weer lastig om namen te verzinnen. Zeker als je er negen met een P moet vinden. We hebben deze keer gekozen voor veel voorkomende Engelse namen.

Lekker de ruimte

De pups worden groter en beweeglijker. De werpkist is te klein voor ze geworden, dus we hebben er een kamerkennel aan gemaakt. Nu hebben ze lekker de ruimte en daar genieten ze dan ook volop van. Ze namen gelijk de eerste keer de hele kamerkennel in beslag, helemaal niet bang maar juist heel nieuwsgierig. En al snel hadden ze de mand van Jaggu ontdekt, die we ook in de kamerkennel gezet hadden. Een heerlijke plaats om te spelen en te slapen. En ook de brokjes van Jaggu hadden ze al snel gevonden. Die hebben we toch maar even aan de kant gezet, die brokjes zijn nog iets te groot voor ze.

Eten: in de kamerkennel

In de kamerkennel hebben de pups lekker de ruimte, ook om te eten. Lekker pap met vers vlees gemengd. Om de beurt wat hapjes en dan weer lekker even spelen. En wij kunnen er nu zelf ook bij zitten.

Sommige pups beginnen al echt op kleine wolfjes te lijken, zowel in uiterlijk als in gangwerk.

Eten: vers vlees

Tot nu toe hadden de pups vers vlees gemengd met pap gehad. Nu hebben we ze alleen vers vlees (Carnibest) gegeven. Dat vonden ze heel erg lekker! Ze stortten zich met z’n allen op de voerbak. Als het wat te druk werd rond de bak hebben we ze uit de hand gevoerd. Daar gingen ze zelf netjes voor op een rijtje zitten. En voordringen straften ze zelf af!

Eten: echte puppy brokjes

De pups hebben voor het eerst puppybrokjes gekregen. De brokjes waren wel geweekt, de pups moeten er eerst aan wennen. Voor de zekerheid hebben we ze maar in de werpkist gevoerd, dat is wat makkelijker opruimen.

De brokjes gingen er heel goed in. Tot het laatste brokje werd uit de bakjes gehaald. en met de hand voeren gaat ook heel goed. Pascoe (groen) had een mooi plekje bij Marloes gevonden, waar hij heel lief op brokjes zat te wachten. Hij lijkt net een koala beertje. En hij had succes, hij kreeg zijn brokjes.