Mountain Dew P-nest - Week 5

Kammen

De pups moeten leren dat er aan ze gezeten wordt en dat ze verzorgd worden. Een van de dingen die we daarom doen is de pups regelmatig kammen. Voor de vacht is dat niet nodig, maar ze leren zo rustig op schoot te zitten en alles met zich te laten doen.

Meer ruimte

De pups groeien snel en worden ook steeds beweeglijker. Tijd om de kamerkennel te vergroten. Hij is nu twee keer zo groot, dus voorlopig weer ruimte genoeg voor negen opgroeiende pups.

Het was heel even wennen voor ze toen ze uit de werpkist kwamen. Eerst bleven ze netjes op het stuk waar kranten lagen, de ruimte die ze gewend waren. Maar al heel gauw hadden ze door dat ze verder konden en werd de uitbouw ingewijd. Na vijf minuten was het alsof ze altijd al zoveel ruimte hadden.

Spelen

Soms worden de pups even opgesloten in de werpkist, bijvoorbeeld om de kamerkennel schoon te maken. Ze kunnen dan haast niet wachten tot ze er weer uit mogen en staan ze piepend te dringen bij de uitgang.

Natuurlijk is spelen nu een van de belangrijkste bezigheden van de puppy’s. Soms spelen ze alleen, soms in groepjes of met z’n allen en soms ook met Jaggu erbij. En dan doen ze ook dingen die niet mogen, zoals aan kleedjes trekken.

We wisselen het speelgoed regelmatig af. Zo hebben ze voor het eerst een tunneltje gehad om mee te spelen. Een groot succes, erin, erover en eronderdoor, alles hebben ze uitgeprobeerd.

Uitrusten

Van spelen wordt je moe en ook om te groeien heb je rust en slaap nodig. De pups kunnen op de meest vreemde plaatsen en in de meest vreemde houdingen in slaap vallen. Het is een heerlijk gezicht om ze zo te zien liggen. En zo af en toe wordt er eens eentje wakker, die dan een beetje verstoord kijkt door het flitslicht, zich omdraait  en vervolgens weer heerlijk doorslaapt.

Helemaal mooi is het natuurlijk om bij moeders te slapen, desnoods er boven op.

Wegen

Elke dag worden de pups gewogen. De eerste weken in een bakje op een keukenweegschaal. Maar nu ze zo groot zijn gaan ze op een babyweegschaal. Ze vinden het een prachtig ritueel en staan al klaar voor de weging. Op de weegschaal krijgen ze een brokje, waardoor ze heel goed stil blijven staan. En alle gewichten worden netjes in de computer bijgehouden. Ter info, ze groeien als kool!

Eten, spelen en slapen

Eerst eten, dan spelen en daarna lekker slapen, daaruit bestaat de dag van een pup. Wat een leven!

Eten doen ze nu per drie uit een bak. Dat gaat heel goed, meestal blijven ze bij hun eigen bak. Carnibest vlees gaat er erg goed in bij ze.

Dan komt het speelkwartiertje (of langer). Ze spelen graag met elkaar, maar ook met Jaggu en met hun speeltjes. Het Tonka vrachtautootje is een grote favoriet. En we stimuleren ze ook met andere dingen, zoals het tunneltje en ijsblokjes.

En dan zie je ze langzaam moe worden. Een voor een vallen ze in slaap. Soms probeert er nog eentje zijn zusje of broertje wakker te krijgen, maar dat geven ze al gauw op. En dan is alles weer in diepe rust. Tot de volgende ronde met eten.