Mountain Dew P-nest - Week 7

Ze worden groter

De pups groeien hard. Dat moet natuurlijk ook, ze hebben nog een stuk te gaan. Als je de foto’s in de kamerkennel vergelijkt met die van een week geleden zie je dat goed.

Jaggu zoogt ze niet meer zo vaak en als de pups toch nog een keer van haar mogen drinken gebeurt dat nu staande.

In de tuin

Jaggu vindt het prachtig als de pups de tuin in gaan. Ze holt enthousiast vooruit en wacht haar kroost buiten op. De pups vinden het ook elke keer weer prachtig en amuseren zich prima in het heerlijke lenteweer.

Wandelen

Naast ons huis ligt een grote en erg mooie begraafplaats. Een prachtige, rustige plaats om met de pups te wandelen. We nemen er telkens twee mee, zonder Jaggu. Met zijn tweeën hebben ze dan alle tijd om lekker rond te kijken.

Wandelen aan een riempje is geen enkel probleem voor ze. Omdat ze al gekleurde bandjes om hebben, voelt een halsband niet bijzonder. Waar ze af en toe heel goed in zijn is de riemen in de war krijgen. Maar gelukkig, met maar twee honden heb je ze zo weer ontward.

Lekker bezig

De tuin blijft een heerlijke speelplaats voor de pups. Gelukkig is het ook steeds mooi en droog weer, dus ze kunnen er veel tijd in door brengen. Wij zorgen er voor dat er steeds weer nieuwe dingen te beleven zijn.

Op de eerste foto’s krijgen ze gestoomde zalm. Dat was een succes, een kluwen pups, allemaal proberend nog een stukje te bemachtigen. En met het mooie weer hebben ze ook een “privé zwembad”. Lekker om af te koelen en je kunt er ook uit drinken.

We proberen de pups ook met zoveel mogelijk mensen van alle leeftijden in contact te brengen. Lastig in deze corona tijden, maar we doen ons best.

Jaggu amuseert zich nog steeds prima met de pups. Ze zoogt ze niet meer, maar er zijn altijd wel een paar pups die het nog proberen. Jaggu laat dan even duidelijk merken dat ze daar niet meer van gediend is.

Wat kan je ook een hoop lol hebben met een oud mandje van de Border Terriërs. Heerlijk om in te spelen, soms met zoveel mogelijk tegelijk. En verdedigen als er een ander in probeert te komen.

Terug in de kamerkennel vallen ze meestal als een blok in slaap. Helemaal tevreden en voldaan.