Mountain Dew Q-nest - Week 2

Eten en slapen

Ook de tweede week bestaat voor het grootste gedeelte uit eten en slapen. De groei zit er bij de pups nu steeds beter in. Jane heeft wel moeite om alle zeven pups van voldoende melk te voorzien. Daarom voeren we nog steeds een beetje bij en dat gaat gelukkig heel erg goed. Je hoort dan ook geen een pup klagen. En na het eten kunnen zo heerlijk relaxed gaan liggen slapen.

Actie

De pups ontwikkelen zich snel. Ze hebben nu allemaal hun oogjes open. Dat maakt het gelijk meer “echte” hondjes. Er begint wat van interactie te komen.

Ook doen ze allemaal verwoede pogingen om te gaan lopen. De ene keer lukt dat wat beter dan de andere keer, maar ze weten zich al heel goed en ook best snel door de werpkist te verplaatsen. En als er dan zeven pups zijn die allemaal een andere kant op willen, is het best levendig in de bak.

Wel een schattig gezicht zoals ze hun best doen. Ligt er een broer of zus in de weg dan gaan ze er gewoon overheen.

Nagels knippen

Ook de nagels groeien goed bij de pups en ze werden al aardig lang. Dat is minder prettig voor Jane als er zeven pups met scherpe nagels aan het melktrappen zijn tegen haar buik.

Tijd dus voor een eerste nagelknipbeurt. De pups vonden het maar vreemd, maar Marloes is er heel handig en snel in en voor de pups het door hadden waren de nagels al geknipt. Heeft Jane het weer even wat makkelijker bij het zogen.

Ontwormen

De pups zijn nu twee weken oud en dat betekent dat ze hun eerste ontworming moeten krijgen.

Het middel wordt met een spuitje in hun bek gespoten. Het was heel duidelijk dat de pups het niet echt lekker vonden smaken. Ze trokken er soms de meest verschrikkelijk gezichten bij. Maar ze hebben het allemaal braaf doorgeslikt en nu kunnen ze er weer twee weken tegenaan.

Papperdepap

Als eerste overgang naar vast(er) voer krijgen de pups pap. De eerste keer is dat zeker even wennen. We probeerden wat pap met een spuitje in hun bek te krijgen, zodat ze aan de smaak en de substantie kunnen wennen. Dat vonden de pups eigenlijk maar niets. Zelf van een lepeltje of het bordje likken was veel leuker.

Ze vonden de pap allemaal heel interessant en, na een paar eerste voorzichtige hapjes, ook erg lekker. Ze maakten er wel een lekkere smeerboel van, maar gelukkig was daar moeder Jane die ze na de pap allemaal een flinke wasbeurt heeft gegeven.