Mountain Dew Q-nest - Week 4

De grote verhuizing

Vandaag (28 februari 2021) is het zover; de pups gaan van de kraamkamer naar de woonkamer. We hebben de woonkamer aangepast zodat de kamerkennel een mooi plaatsje heeft. De pups zijn er aan toe, ze hebben ook meer ruimte nodig.

De pups hadden geen moeite met hun nieuwe omgeving en gingen na hun verhuizing meteen lekker in de werpkist spelen. Jane vond het ook leuk, ze vindt het fijn om weer beneden te zijn. Jane heeft ze allemaal verzorgd en melk gegeven, waarna de pups heerlijk zijn gaan slapen.

Toen de pups wakker werden hebben we de werpkist opengezet en konden de pups de kamerkennel in. Ze hadden zo’n haast dat ze bijna de kist uit vielen. Ze waren heel nieuwsgierig en onderzochten alles.

Het gaat zo snel

De pups zijn nu drieënhalve week oud. Als je kijkt hoe ze drie weken geleden waren en hoe ze nu zijn, wat een groot verschil. Wat gaat de ontwikkeling bij pups toch enorm snel. Van dove en blinde diertjes die alleen kunnen kruipen naar pups die vrolijk rondstappen en lekker met elkaar en de speeltjes bezig zijn. Ook hun persoonlijkheden ontwikkelen zich nu heel duidelijk en je gaat echt verschil in de hondjes zien. Heerlijk om naar te kijken en te genieten.

Eten en slapen (als het lukt)

Ondanks dat de pups nu ook pap en Carnibest te eten krijgen, vinden ze het nog altijd heerlijk om lekker bij Jane te drinken. De pups zijn nu al zo groot dat de ruimte bij Jane te krap is en ze echt in twee lagen liggen om te kunnen drinken. Het lijkt net of er maar vier pups liggen, maar als je goed kijkt zie je er hier en daar nog een pup onder uitsteken.

Na het eten vallen ze dan heerlijk in slaap. Ze zijn dan echt ver vertrokken naar dromenland. Maar zo af en toe is er eentje die de slaap niet kan vatten en gaat kijken of er nog broertjes of zusjes op te porren zijn. Op de foto’s zie je dat dat deze keer Quirky is. Ze lag eerst tussen Quip en Quark in en die reageerden niet. Dan gaat ze het maar eens bij Quillet proberen. Die doet alleen even zijn ogen open als Quirky bovenop zijn hoofd staat, dan slaapt hij weer verder. Dan maar bij Quibble geprobeerd. Iets meer succes, Quibble gaat even verstoord zitten en gaat vervolgens op een ander plekje lekker verder slapen. En dan zit Quirky echt te kijken; “wil er nou niemand met me spelen?” Uiteindelijk is Quirky ook maar lekker gaan slapen.