Mountain Dew Q-nest - Week 5

Heerlijk grut

We zijn alweer over de helft van de tijd dat de pups bij ons zijn. Het gaat altijd zo snel. Je ziet steeds meer verschil in de hondjes, het worden nu echte persoonlijkheidjes, . En ze zijn allemaal leuk!

Alle zeven pups zijn lekker actief en doen allemaal prima mee. Ze kunnen heel goed met elkaar overweg en ze maken (gelukkig) nog niet veel kabaal. Af en toe eens een uitdagend blafje, daar blijft het bij. Ze zeuren niet, ze zijn allemaal heel tevreden en voldaan.

En het is zo leuk om te kijken hoe ze met elkaar of met een speeltje bezig zijn. Het is gewoon heerlijk grut.

Eten in de grote puppy-ren

Vandaag hebben we alweer de kamer veranderd. Zeven pups hebben nu eenmaal wat meer ruimte nodig, dus hebben we wat meubilair uit de kamer gehaald en er een grote puppy-ren ingezet.

We hebben de pups als eerste lekker gevoerd in de nieuwe ren, daarna mochten ze op verkenning uit. Het was geen enkel probleem voor ze, ze vonden he wel best. Moeder Jane hield wel goed een oogje in het zeil.

De pups eten nu een mengsel van pap, Royal Canin mousse en puppy-Carnibest en dat gaat er goed in. Ze kunnen al heel goed uit een klein bakje eten, maar ze vinden het af en toe ook wel fijn om gevoerd te worden met een lepeltje.

Na deze eerste verkenning hebben ze nog even in de kamerkennel gespeeld en zijn toen tevreden in slaap gevallen.

De grote ren

De pups zijn nu groot genoeg om uit de kamerkennel te klimmen. We hebben een kleedje over de drempel gelegd om het ze wat makkelijker te maken. Ze laten zich er nu zo uit glijden

De pups genieten volop van de ren. Omdat er nu zeven pups zijn, hebben we de ren wat groter gemaakt. En dat stellen de pups heel erg op prijs, ze vinden de ruimte heerlijk. Ook Jane vindt het heel leuk om in de ren met de pups te spelen. En naast hun moeder hebben de pups voldoende speelgoed om zich lekker mee te vermaken.

En wijzelf zitten ook heel regelmatig lekker in de ren om met de pups te spelen en te knuffelen. De pups vinden het heerlijk om in je schoot te kruipen of op en onder je benen  te spelen.

Lekker eten

Eten vinden de pups echt heel leuk om te doen!

Ze krijgen in twee groepen eten, de jongens en de meisjes apart. Dat is makkelijk uit elkaar te houden voor ons.

Door ze in twee groepen te laten eten, kunnen wij ze wat beter in de gaten houden en er voor zorgen dat ze niet uit elkaars bakje gaan eten. Meestal zijn ze eerst heel druk met hun eigen bakje bezig en pas als dat leeg is gaan ze bij de buren kijken of daar nog wat te halen valt.

En Jane mag, als de pups uitgegeten zijn, de afwas doen en de kinderen wassen.