Mountain Dew Q-nest - Week 6

Lekker spelen

De pups worden steeds actiever, ze gaan dan ook al de zesde week in. Ze vermaken zich heerlijk in de grote ren met al hun speelgoed. Soms spelen ze samen, soms spelen ze in hun eentje. Dat is heel goed, dat moeten ze alle twee leren.

Ze gaan soms ook al hun speelgoed doodschudden, en maken daarbij hele schattige gromgeluiden. Net echt!

In karakter en temperament is het best een homogeen nest, ondanks dat het er zeven zijn. Er zijn geen echte baasjes of pups die wat schuchterder zijn. Ze doen allemaal lekker mee en doen beslist niet voor elkaar onder. Ze zijn ook heel lief en sociaal naar elkaar toe. Heel af en toe bijt er eentje wat te hard in de ander en hoor je een piepje, Maar dat is daarna dan ook gelijk over. Voorbeeldige pups!

Wennen aan een bench

Wij vinden het heel belangrijk dat de pups gewend zijn aan een bench, zodat ze daar later ook makkelijk ingaan en rustig in blijven. Daarom zetten wij nu af en toe een bench in de grote kennel.

De pups kunnen de bench lekker verkennen er er in spelen. En dat doen ze maar wat graag. Een favoriet spel is in de ingang gaan liggen en dan de anderen proberen uit de bench te houden. Meestal lukt dat maar heel even, dan is het fort alweer overgenomen.

Chippen en enten

Week 6 is weer een week met heel veel nieuwe dingen voor de pups. Zo zijn ze aan het begin van de week bezocht door de chipper van de Raad van Beheer. Die heeft van alle pups een DNA swap afgenomen en ze daarna van een chip voorzien. Ze hebben het doorstaan als echte Border Terriërs, zonder een piepje en nauwelijks onder de indruk.

Aan het einde van de week kwam de dierenarts langs voor de eerste puppy enting en een gezondheidscheck. Ze zijn van topt tot teen gecontroleerd, gewogen en bekeken en ze zijn allemaal goedgekeurd! De pups vonden het best leuk op tafel bij de dierenarts. En de dierenarts zelf had er wel eentje mee naar huis willen nemen. Maar ja, we hebben al goede baasjes voor ze.

Wat de boer niet kent . . .

Een hond is een gewoonte dier. Zo eet hij meestal alleen wat hij kent. Daarom is het belangrijk de pups al met zoveel mogelijk verschillend eten kennis te laten maken. Natuurlijk krijgen ze vers vlees voeding van Carnibest en daanaast Renske puppybrokjes.

Maar we laten ze ook met andere dingen kennismaken. Zo krijgen ze stukjes gekookt ei en bijvoorbeeld ook zalm (je moet tenslotte iets voor je pups overhebben). Soms moeten de pups even aan de smaak of de substantie wennen, maar tot nu toe eten ze daarna alles smakelijk op.

Ondeugend

Pups zijn net kinderen; meestal heel lief, maar soms ook wel eens ondeugend. Dat hoort er bij, denken we dan maar.

Zo spelen ze vaak heel leuk met elkaar of met hun speelgoed, maar dan ontdekken ze dat je ook heel leuk aan een kleedje kan gaan trekken. Of, als er bezoek is, lekker aan de veters van hun schoen trekken.

Natuurlijk mag dat allemaal niet, maar dat moet je wel eerst geleerd worden. Daar hebben Jane en wij onze handen vol aan. We willen wel dat ze netjes opgevoed naar hun nieuwe baasjes gaan. En waarschijnlijk zullen ze daar weer alles vergeten zijn en begint het opvoeden weer van voren af aan.

Van wakker worden tot gaan slapen

De pups slapen nog in de werpkist, die in de kleine kennel staat. Als ze wakker worden mogen ze naar de grote kennel, waar ze eerst moeder Jane belagen en wat te drinken gaan halen. Daarna zijn ze heerlijk met van alles en nog wat bezig. Speelgoed hebben ze genoeg en Jane houdt ze ook lekker bezig. Na zo’n half uurtje zijn de batterijtjes leeg en vallen ze ergens op een hoopje in slaap. Wij leggen ze dan weer lekker in de werpkist terug. Twee uurtjes later herhaalt zich dit dan weer. Heerlijk toch?