Mountain Dew Q-nest - Week 7

Speeldoos

Een kinderhand is gauw gevuld en dat geldt ook voor een puppypoot. Je neemt een grote kartonnen doos, snijdt er twee openingen in en je hebt een geweldig speeltoestel voor de pups.

Ze kunnen er tijden mee bezig zijn. Je kan er in, je kan er op, je kan er in bijten, je kan het verdedigen en je kan je broers en zussen er uit jagen.

En het geeft niet als het stuk gaat. Kan gewoon bij het oud papier.

Vieze wormenkuur

De pups krijgen elke twee weken een wormenkuur. Dat is iets wat ze nog steeds niet lekker vinden. Ze kunnen er dan ook hele vieze bekken bij trekken. Maar zodra ze het doorgeslikt hebben valt het alweer mee en zijn ze het snel vergeten.

Spelen in de gang en keuken

De pups hebben in de woonkamer een grote ren om lekker in te spelen. Maar het is natuurlijk ook heel leuk om eens ergens anders te mogen spelen. In de gang en de keuken dus. En daar kan je grote lol hebben met z’n allen.

Onder het toezicht houdend oog van moeder Jane hebben de pups de grootste lol. En Jane doet zelf ook lekker mee. Het is heel spannend als je ergens onder kunt kruipen, zoals het kastje in de gang of onder de kastjes in de keuken.

Kammen & borstelen

De pups moeten aan zoveel mogelijk dingen wennen. Kammen en borstelen hoort daar ook bij. Als je de pups daar nu al aan went, zullen ze dat later als ze groot zijn ook normaal vinden.

De pups vonden het allemaal wel best. Af en toe kriebelde het een beetje, maar het voelde ook best lekker.

Kauwstaafjes

Ook iets waar de pups kennis mee hebben gemaakt zijn kauwstaafjes. Ze vonden het een hele traktatie en ze waren er best wel fanatiek mee. Met hun nu al sterke gebitten met vlijmscherpe tandjes weten ze de kauwstaafjes aardig te bewerken.

De pups zijn heel makkelijk, ook naar elkaar. Ze hadden allemaal hun eigen staafje gekregen, maar al snel werd er gedeeld en lagen ze met twee of meer aan hetzelfde staafje te knagen. Dat is natuurlijk veel gezelliger. Ook probeerden ze met moeder Jane te delen.

Wat ze ook heel fijn vinden is om op schoot te liggen terwijl wij het staafje voor ze vasthouden. “Samen kluiven” noemen wij dat. Heel goed om een pup tot rust te krijgen.

Spelen in de tuin

De pups zijn inmiddels geënt en het is redelijk weer. Dat betekent dat de pups de tuin in kunnen.

De pups gingen allemaal heel vrij en vrolijk de tuin in, alsof ze het al elke dag gedaan hadden. Elk plekje van de tuin moest verkend worden, maar het terras met het tuinhuisje heeft duidelijk de voorkeur. Vooral dat hoogteverschil vinden ze prachtig. In het begin hadden ze wel even moeite om er op te komen, maar toen kregen ze door hoe het moest en sprongen er in volle vaart op en af.

Wandelen

Wandelen aan de riem staat ook altijd op de lijst van activiteiten. Maar zeven pups en moeder Jane allemaal aan de riem is toch best lastig. Gelukkig hadden we helpende handen, zodat we de riemen toch enigszins uit de knoop konden houden.

Omdat we zo druk met de pups bezig waren hadden we nauwelijks tijd om foto’s te maken. Maar een paar hebben we er toch.

Van alles en nog wat

Socialisatie van de pups is de eerste 12 weken heel belangrijk. We proberen daarom van alles en nog wat met de pups te doen. Hieronder zomaar wat foto’s van de activiteiten van de pups.