Mountain Dew Q-nest - Week 8

Speelparadijs

We hebben voor de pups twee tentjes met een tunnel daartussen opgezet. Dat was natuurlijk grote pret. Alles moest onderzocht worden en daarna werd de stevigheid getest. Al gauw lag de tunnel op een heel ander plaats en werd met vereende krachten een tentje ingeklapt. De pups hadden de grootste lol met z’n allen. We hopen niet dat er toekomstige eigenaren zijn die met hun Border willen gaan kamperen. We kunnen niet garanderen hoe lang hun tent dan overeind blijft staan.

Varken

Weer een nieuwe ervaring, een plastic varken.

Een voor een kwamen de pups kijken en onderzoeken wat dat voor moest stellen. Grappig om te zien dat ze allemaal eerst naar de kop gingen om daar aan te ruiken.

Daarna beten ze eens in een oor of sprongen op de rug van het varken om een reactie te krijgen, maar het varken bleef er koud onder.

Spiegelbeeld

Dat is raar, om je eigen spiegelbeeld te zien.

Heel grappig bij dit Q-nest dat alle pups heel rustig op de spiegel reageerden en niet vreemd van hun spiegelbeeld opkeken.

Ze vonden zichzelf er wel mooi uitzien! En gelijk hebben ze.

Lekker in de tuin

Het is gelukkig een paar dagen lekker weer geweest, zodat de pups lekker in de tuin konden spelen. Piak kon zijn nieuwe huisgenoot al ontmoeten en dat ging van beide kanten heel goed. Het is heerlijk om tussen de spelende pups te zitten en lekker van hun streken te genieten. En Jane genoot ook van haar kroost en deed lekker met alles mee.

Het afscheid

De pups zijn acht weken oud en dat betekent dat ze naar hun nieuwe baasjes gaan. Vreemd om er steeds eentje minder in de kennel te zien. Jane zag alles met lede ogen aan. Ook de pups die nog even moesten wachten vonden het vreemd en waren er best moe door.

Twee werden pas een dag later opgehaald, waardoor Jane even het idee had dat die twee zouden blijven. Maar ook die werden opgehaald en vanaf nu is onze woonkamer weer in de oude staat. Wat een rust!

Met de pups gaat het goed bij hun nieuwe baasjes, we krijgen hele enthousiaste berichten. En Jane is ook over het vertrek heen en weer helemaal de oude.