Mountain Dew R-nest - Dekking & Dracht

De dekking – 25-27 februari 2022

Ans heeft vorig jaar Mattie ontmoet en was gelijk helemaal weg van hem. Mattie (Sweeping Raise Your Glass) is een op en top Border Terriër zonder enige overdrijving. Daarnaast heeft Mattie een heel open en vriendelijk karakter. Precies wat wij zoeken. Mattie is een Zweedse reu, die nu net over de grens in Duitsland woont.

Jane besloot carnaval met Mattie te gaan vieren en ze hebben drie dagen gefeest. De dekkingen verliepen allemaal heel makkelijk. Jane en Mattie vielen gelijk voor elkaar en ze zaten elke keer binnen een minuut gekoppeld. Hulp hadden ze niet nodig, alles ging heel natuurlijk. Alleen tijdens de koppeling hebben we ze even vastgehouden om te zorgen dat ze niet gingen lopen.

Nu is het wachten op tekenen dat Jane drachtig is.

Jane vijf weken drachtig

Het is nu vijf weken na de dekking en alles wijst er op dat Jane drachtig is. Haar tepels en melklijsten zijn groter geworden, haar middeltje is verdwenen en haar buik begint duidelijk voller te worden. Ook in haar gedrag is Jane veranderd. Ze is rustiger en ze vindt zichzelf erg belangrijk. Zo af en toe heeft ze last van ochtendmisselijkheid en  en haar eetlust is heel afwisselend.

Met al deze tekenen gaan wij er vanuit dat Jane drachtig is. Een echo laten we niet maken, we laten ons verrassen.

Jane in de zesde week

Jane blijft lekker doorgroeien. Haar tepels en melklijsten zijn nog groter geworden. Als je op haar rug kijkt zie je goed dat ze aan het uitdijen is. We zijn benieuwd hoeveel pups het gaan worden.

Jane blijft heel gemoedelijk onder alles en doet nog steeds lekker met alles mee. We gaan haar de komende tijd wel een beetje ontzien. Wat minder spelen en wat minder ver lopen. Maar we zorgen natuurlijk wel dat ze goed in conditie blijft.

Jane mag met met papa en mama (Lewis en Jane) nog een paar dagen mee op stap in de camper . Dat zal voorlopig wel de laatste keer voor haar zijn.

Zeven weken alweer

Jane is lekker een paar dagen mee geweest met de camper. Ze vond het prachtig. Lange wandelingen hebben we niet meer kunnen maken, maar Jane, Ivy en Lewis hebben het toch heerlijk naar hun zin gehad (en wij natuurlijk ook).

Jane houdt zichzelf heel rustig, maar zo af en toe krijgt ze een gekke bui en wil ze met Lewis spelen. Het gaat verder heel goed met haar, ze eet en drinkt goed en ze neemt nog steeds in omvang toe.

Nog twee weken, dan gaan we zien wat ze nu nog in haar buik verstopt.

Nog een weekje te gaan

Nog een weekje en dan moet Jane gaan bevallen. Ze begint nu wel last van haar omvang te krijgen. Bewegen gaat erg schommelend en bij het zitten en liggen zit haar buik  toch wel een beetje in de weg. Gelukkig voelt ze zich verder prima en past ze zich heel goed aan haar situatie aan. Ze houdt zich kalm en neemt haar rust.

We gaan vandaag de kraamkamer in orde maken zodat Jane alvast kan wennen. De eerste paar weken is het nest bij Marloes op de kamer. Dat is lekker rustig voor Jane en de pups, makkelijk warm te houden en de andere honden kunnen beneden nog gewoon rondlopen. En Penny, die normaal in de kamer van Marloes slaapt, gaat verhuizen naar onze slaapkamer. Dat zal wel even wennen worden!

Nog een paar dagen te gaan!

Nog maar een paar dagen, dan is het zo ver. De buik van Jane is al gaan zakken en haar melklijsten zwellen op. Jane houdt zich heel rustig en wacht haar tijd af.

We temperaturen Jane nu regelmatig. Ongeveer 24 uur voor de bevalling zakt de temperatuur van een teef tijdelijk 1 tot 1 1/2 graad. Als je dat weet te meten weet je ook wanneer de bevalling er aan zit te komen. Tot nu toe blijft haar temperatuur nog normaal, maar dat kan zomaar omslaan.

Het wordt nu echt spannend….