Mountain Dew R-nest - Week 1

De eerste week

De eerste week van het R-nest verloopt goed. Jane doet het prima. Het is de tweede keer voor haar dat ze zeven pups heeft en deze keer gaat het allemaal wat makkelijker. De melkgift is goed op gang gekomen en Jane is helemaal happy met haar kroost. Ze is nog wel moe, dat kan je op sommige foto’s goed zien. Maar de rust en regelmatig (ook van het voeden) is er nu goed in gekomen en nu neemt Jane ook de tijd om zelf te rusten.

De pups zijn al heel levendig. Ze kruipen best al aardig door de werpkist. Hun favoriete tijdverdrijf is op dit moment nog eten en slapen. En dat doen ze allebei heel goed. Soms vallen ze direct na het zogen in slaap, met de tepel nog half in hun mond. Helemaal tevreden. Je hoort ook helemaal geen wanklanken.

Om de pups beter uit elkaar te kunnen houden hebben we ze weer bandjes omgedaan. De reutjes zijn rood, bruin en lichtblauw. De teefjes zijn oranje, roze, paars en groen. De namen zullen we binnenkort verklappen. Zeker is al dat ze allemaal met een R beginnen.

De andere honden zijn heel nieuwsgierig en willen heel graag kijken. Maar daar zullen ze nog even mee moeten wachten. Jane en haar kroost verblijven nu nog lekker rustig op de kamer van Marloes. Als de ogen en oren van de pups open zijn verhuizen we ze naar de woonkamer.  Dan kan de rest van de roedel ook voorzichtig kennis maken. Ze zullen dus nog geduld moeten hebben.

Drinken en heel veel slapen

De eerste week zit er alweer bijna op. Jane en haar pups zijn heel tevreden. De pups doen nog niet veel anders dan drinken bij Jane en daarna weer slapen. En dat slapen doen ze heel veel, maar daarbij liggen ze vaak niet stil. Ze bewegen veel in hun slaap en verplaatsen zich ook. Een leuk gezicht om naar te kijken. Het ene moment liggen liggen ze op een hoopje bij Jane, het volgende moment ligt het weer heel anders.

Het witte kastje dat aan de rand van de werpkist hangt is de thermostaat van de warmteplaat, die de helft van de bodem bedekt. De pups kunnen dan zelf kiezen of ze op het warme deel of een wat koeler deel willen liggen.

Het is vreemd om te bedenken dat ze nu nog blind, doof en zo hulpeloos zijn, terwijl ze over zeven weken al bijna alles alleen kunnen en naar hun nieuwe huisjes gaan. Het gaat zo snel en daarom genieten er nu nog lekker even van!