Mountain Dew R-nest - Week 2

Week 2: Eten…..

De pups drinken zo/n beetje elke twee uur bij Jane. Jane heeft gelukkig 8 goed werkende tepels, dus de pups hebben genoeg keuze. Jane komt ze vaak wakker porren, waarna de pups gelijk met z’n allen “aanvallen”. Het duurt soms even voordat ze allemaal een tepel te pakken hebben en ook nog een beetje lekker liggen. Daarbij kunnen ze de meest vreemde houdingen aannemen.

Dan moeten ze met z’n allen de melkgift op gang brengen, waarna ze lekker genieten van een gezonde maaltijd. Helemaal tevreden rollen ze dan om of vallen in slaap met de tepel nog in de bek. Jane wil nog even alle pups schoonlikken en dan valt het grut weer in een diepe slaap.

…..slapen…..

Slapen doen ze nog steeds vaak. Soms liggen ze allemaal bij elkaar, soms in groepjes maar ook vaak alleen. Dat ligt ook een beetje aan de temperatuur. Als ze het te warm hebben nemen ze meer ruimte, is het wat kouder dan kruipen ze dichter op elkaar. Ze kunnen in de meest vreemde posities gaan liggen, soms ook op elkaar.

De pups bewegen veel in hun slaap. Daarmee oefenen ze hun spieren en bevorderen ze de bloeddoorstroming. Dat hoort allemaal bij de groei van de pups. Door dat bewegen verplaatsen ze zich door de hele werpkist.

De foto dat ze allemaal op een rij naast elkaar liggen is heel bijzonder, ze zijn zelf zo gaan liggen. Het duurde alleen niet lang, daarna lag alles weer door elkaar. Gelukkig hebben we net op tijd een foto kunnen maken.

…..en een beetje actie!

De pups beginnen met hun eerste stapjes, ze proberen te gaan lopen. Dat is wel lastig, vier poten zo neer zetten dat je niet gelijk omvalt. Een kwestie van veel oefenen en vooral doorzetten. Soms ligt er een broer of zus in de weg en daar moet je dan maar overheen. Dat wordt niet altijd op prijs gesteld.

De oogjes beginnen nu ook te kieren. Op een paar foto’s is dat een beetje te zien. Ook hun oren beginnen open te gaan, ze reageren al op hardere geluiden. Leuk om te zien hoe snel die ontwikkeling gaat.

In de loop van de volgende week gaan de pups (en Jane natuurlijk ook) verhuizen naar de woonkamer.