Mountain Dew R-nest - Week 3

Ontwormen

Als de pups twee weken oud zijn krijgen ze hun eerste ontworming. Met een spuitje wordt dat in de bek van de pups gespoten. De pups vinden het niet heel erg lekker smaken, maar ze hebben het toch netjes doorgeslikt. Ze deden dat heel wat makkelijker dan de vorige nesten, die er nog wel eens een lekkere smeerboel van maakten.

Scherpe nageltjes

De nageltjes van de pups gaan nu aardig groeien en hebben scherpe puntjes. Als de pups aan de tepel liggen, duwen ze met hun voorpoten rond de tepels om op die manier de melkgift bij de moeder op gang te brengen. Voor Jane is dat niet zo lekker, die scherpe nageltjes die in haar vel duwen. Daarom worden de nagels van de pups regelmatig geknipt. Het is ook een goede oefening voor de pups, ze moeten leren dat wij overal aan kunnen zitten. En zoals op de foto’s te zien is, lieten de pups het allemaal rustig over zich heen komen. Ze waren heel braaf en spartelden helemaal niet tegen.

Pups aan de pap

Als de pups zo’n drie weken oud zijn worden ze zo groot dat Jane niet meer voldoende melk voor ze heeft en moeten de pups over op vast(er) voedsel. Om ze daar vast aan te laten wennen krijgen ze elke dag een beetje rijstebloempap, aangemaakt met puppymelk. De eerste keer uit een spuitje, zodat ze aan de smaak en de substantie kunnen wennen. De volgende dagen krijgen ze het van een lepeltje en daarna moeten ze het zelf van een schoteltje gaan likken. Ze vonden de eerste kennismaking met de pap een hele ervaring en best lekker. De pap was zo verdwenen!

Steeds mobieler

De pups krijgen een betere coördinatie over hun pootje en gaan steeds beter lopen. Af en toe struikelen ze nog wel eens als ze te hard gaan en ook sturen is nog moeilijk. Heel komisch om naar te kijken.

De oogjes zijn nu allemaal open, maar het duurt nog een paar dagen voordat ze scherp kunnen zien. Het grappige is dat als de ogen open zijn gegaan, ze veel meer op “echte” hondjes gaan lijken. In het begin hebben de oogjes nog een blauwe gloed, maar dat kleurt later bij.

En na een aantal minuten druk bezig te zijn geweest vallen ze een voor een in slaap en keert de rust weer terug in de werpkist.

Verhuisd

Vandaag zijn de pups verhuisd naar de woonkamer. Daar gaan ze de rest van de tijd bij ons doorbrengen. Nu staat er alleen nog maar de kamerkennel, maar als de pups wat groter zijn en meer ruimte nodig hebben komt er nog een grote speelkennel omheen.

De pups hadden helemaal geen moeite met de verandering van omgeving. Ze gingen lekker bij Jane zogen en daarna hebben ze nog leuk met elkaar gespeeld. Daarna zijn ze in een diepe slaap gevallen. En moeder Jane hield voor de ingang van de werpkist de wacht.