Mountain Dew R-nest - Week 4

Lekker bezig

De pups amuseren zich prima in de werpkist. Ze spelen steeds vaker met elkaar en ze hebben ook al wat speeltjes waarmee ze heel leuk bezig zijn. Je merkt dat ze heel nieuwsgierig zijn, de speeltjes worden aan alle kanten onderzocht.

De pups beginnen ook door te krijgen dat er een wereld buiten de werpkist is. Ze kijken zo af en toe eens over het randje om te kunnen zien hoe het er daar uit ziet.

We kunnen er uit!

Vandaag de “deur” van de werpkist open gedaan. Dat hadden de pups heel snel in de gaten en een voor een kwamen ze er uit. Ze vonden het prachtig en hebben alle hoeken van de kamerkennel onderzocht.

De pups hebben ook al een grote fan: Penny!. Dit is het tweede nest dat Penny mee maakt en net als de vorige keer vindt ze het prachtig om naar het spelende kleine grut te kijken. Het liefste zou ze mee doen, maar daarvoor is Penny toch nog iets te groot.

Na lekker gespeeld te hebben zijn de pups zo moe dat ze in de kamerkennel in slaap vallen. Soms mogen ze dat, maar meestal leggen we ze terug in de werpkist. De pups vinden het allemaal best, ze zijn super tevreden. Ze liggen af en toe echt op een grote hoop.

Naar vaster voer

De pups hebben nu geleerd de pap zelf uit een schaaltje op te drinken. Ze doen dat heel goed, maar knoeien af en toe wel! Gelukkig hebben we Jane om de snoetjes goed schoon te likken.

In het begin hebben we ze op schoot gevoerd, maar nu de pups steeds mobieler zijn eten ze op de grond uit hun schaaltjes. Telkens per twee of drie, en dan allemaal hun eigen bakje.

De pap maaltijden wisselen we nu af met maaltijden puppy mousse. Ook dat gaat er goed in bij de pups. Meestal zijn alle bakjes schoon leeg. En dan gaan ze gauw nog even kijken of er bij de buren nog wat te halen valt, maar daar is het bakje ook al leeg.

Jane in de problemen

Helaas een tegenslag, Jane heeft eclampsie (melk ziekte). Daarnaast speelt ook haar baarmoeder op. Gelukkig is Jane weer aan de beterende hand. Maar de pups zogen mag ze niet meer. Gelukkig hadden we de pups zover dat ze zelf uit schaaltjes aten, dat kwam nu heel goed uit.

Jane moet een rompertje aan om te zorgen dat de pups niet gaan zogen. Ze vindt dat rompertje helemaal niks, maar ze zal het toch aan moeten. De pups vinden mama gelukkig nog altijd even lief en vallen lekker tegen haar aan in slaap.

Lekker spelen

De pups hebben in de kamerkennel lekker de ruimte en krijgen daarom ook meer speeltjes. We hebben een hele bak vol met allerlei speeltjes, dus keuze genoeg. We bieden ze om de paar dagen andere speeltjes aan, zodat ze verschillende materialen leren kennen. We zijn begonnen met zachte stoffen beestjes, maar er liggen nu ook bijtringen en een balletje bij. De pups zijn er elke keer weer heel druk mee.