Mountain Dew R-nest - Week 5

Allemaal een naam!

Dit is het Mountain Dew R-nest:

  • Riker– reu rood bandje
  • Riley– reu geel bandje
  • Rom– reu blauw bandje
  • Riva– teef oranje bandje
  • Ro Laren– teef roze bandje
  • Rakal– teef paars bandje
  • Risa– teef groen bandje

De liefhebbers hebben het misschien al gezien, het zijn allemaal namen uit Star Trek. Welke personages het zijn moet je zelf maar googelen!

Jane een stuk beter

Met Jane gaat het gelukkig een heel stuk beter. Ze eet weer goed, is attent en het allerbelangrijkste, ze heeft weer aandacht voor de pups.

Ze zit (of ligt) sinds dagen weer heerlijk tussen haar kroost. En de pups vinden het ook fantastisch. Ook al geeft moeder geen melk meer.

Heerlijk om te zien hoe ze allemaal lekker ontspannen liggen te slapen.

En over een paar dagen hoeft Jane waarschijnlijk ook geen rompertje meer aan. Dan voelt ze zich nog beter!

Steeds meer spelen

De pups zijn tussen de voedingen door steeds een kwartiertje wakker. Dan spelen ze met elkaar en met hun speelgoed. Je merkt heel duidelijk dat ze steeds verder ontwikkelen. Hun coördinatie wordt nog steeds beter, ze komen nu ook echt waar ze willen komen. Ze hebben veel aandacht voor elkaar en voor de omgeving en zijn echt alles aan het ontdekken. Heerlijk om ze bezig te zien.

Meer ruimte

De pups groeien goed en worden steeds groter. En met z’n zevenen heb je dan best ruimte nodig. Wij hebben daarom maar weer een deel van onze woonkamer omgebouwd tot een grote puppy-ren. Zo hebben ze heerlijk de ruimte om zich lekker uit te kunnen leven.

De eerste keer dat ze er uit mochten vonden ze het al leuk. Achter elkaar kwamen ze door het deurtje van de kamerkennel en gingen ze de ren eens goed bekijken. En dat alles onder het toeziend oog van Jane.

Er is heel veel te ontdekken in hun nieuwe wereld. Vooral groen had heel veel interesse voor Jaggu en Penny. De pups vinden de ruimte heel fijn en spelen heerlijk met elkaar.

We kunnen nu ook lekker bij de pups in de ren op de grond zitten en lekker met ze spelen. De pups vinden dat heel leuk, maar ze vinden het ook heel lekker om bij ons op schoot te gaan slapen.

Jane geniet van haar pups

Jan vind het heel fijn om samen met haar pups in de ren te zijn.

Ze is heel lief naar de kleintjes en laat heel veel toe. Helaas staat ze ook toe dat de pups nog willen zogen, dus haar rompertje moet ze nog een tijdje aanhouden als ze bij de pups is.

Heerlijk om haar zo met haar pups bezig te zien om daarna ontspannen te gaan slapen met z’n allen.

Interessant speelgoed

De pups amuseren zich prima met al het speelgoed dat ze in de ren hebben.

We bieden ze allerlei materialen aan, zodat ze overal aan gewend raken. Favoriet is altijd het Lego Duplo en de Tonka vrachtauto. Bij een heleboel voorgaande nesten was dat ook al zo.

De vrachtauto heeft wel wat sporen van al die pups die er al mee gespeeld hebben, maar hij doet het nog steeds. De pups duwen hem soms de hele ren door met hun neus.