Mountain Dew R-nest - Week 6

Lekker bezig

De pups kunnen lekker bezig zijn met al hun speelgoed. Ze hebben keuze genoeg en ze maken daar ook dankbaar gebruik van. Ze kunnen al heel goed lekker zelf bezig zijn, heel geconcentreerd. Of ze zitten naar hun  broertjes en zusjes te kijken wat die doen. Ook daar leren ze van.

Lekker bezig met Jane

Jane vindt het heerlijk om lekker tussen haar pups te zijn. Ze kijkt hoe haar pups spelen, ze verzorgt ze en ze voedt ze op. Als het nodig is corrigeert ze pups die in haar ogen even wat extra opvoeding nodig hebben.

En natuurlijk waakt ze over haar pups. Bij bezoek wordt door Jane eerst even de kat uit de boom gekeken en kijkt ze wat er met haar pups gaat gebeuren. Als ze ziet dat het allemaal goed gaat ontspant ze helemaal en vindt dan alles best.

Lekker bezig met elkaar

De pups zijn ook steeds meer met elkaar bezig. Ze proberen elkaar uit, kijken wie de sterkste is en leren ook hun bijtdrempel kennen. Meestal gaat het er heel vriendelijk aan toe, maar soms bijt er eentje toch wat te hard en reageert de ander heftig.

De pups gaan ook steeds meer geluid maken bij het spelen. Het is een heel leuk geluid, dat gebrom tegen elkaar. Maar als het wat te heftig gaat worden grijpen wij of Jane toch even in. Ook daar moeten de pups hun grenzen in leren kennen.

Lekker bezig met kauwstaafjes

De pups krijgen af en toe kauwstaafjes. Ze vinden dat heerlijk en kunnen best al lang op de staafjes liggen kauwen. Ze doen ook niet moeilijk als een broer of zus aan hetzelfde staafje komt knagen. Ze delen alles eerlijk met elkaar.

De staafjes worden wel week als er langer op gekauwd wordt. Ook laten er wel eens stukken los. Als de pups dat inslikken kan dat in hun keel vast komen te zitten, wat niet erg fijn is. In het ergste geval kunnen ze stikken. Vandaar dat ze alleen kauwstaafjes krijgen als wij erbij zijn. ’s Nachts hebben ze stevig, hard speelgoed waar ze naar hartelust op kunnen knagen zonder dat er toezicht nodig is.

Lekker bezig met onderzoeken

Pups zijn van nature heel nieuwsgierig en nergens echt bang voor. Het is daarom belangrijk ze in deze periode met zoveel mogelijk dingen kennis te laten maken en te laten onderzoeken.

Deze week hebben ze voor het eerst kennis gemaakt met een tunneltje. Ze vonden het prachtig en hadden heel gauw door dat je er doorheen kon lopen. Maar er onderdoor was ook erg leuk. En natuurlijk moest even onderzocht worden hoe sterk de tunnel is, lekker overal in bijten dus. De tunnel heeft dan ook alle hoeken van de ren gezien!

Een simpel krukje is ook reuzeleuk. De pups hebben het van alle kanten bekeken.  Ze willen er ook graag bovenop komen, maar daar zijn ze nog net te klein voor. Volgende week misschien?

Lekker slapen

Van al dat spelen en al die nieuwe indrukken wordt je heel moe. De pups kunnen daarna dan ook heerlijk slapen. Soms met z’n allen bij elkaar, soms ook heel verspreid. Heel soms vallen ze letterlijk om en slapen ze. En ze kunnen in de meest vreemde houdingen liggen.

En als ze dan weer uitgerust zijn begint alles weer van voor af aan.