Mountain Dew R-nest - Week 7

Naar buiten in de tuin

Het is lekker weer en de pups zijn er groot genoeg voor, dus de hele meute mag lekker naar buiten in de tuin.

De pups waren buiten heel nieuwsgierig en gingen gelijk alles onderzoeken. Elk hoekje, gaatje, plantje en blaadje moest verkend worden. Natuurlijk  onder toeziend oog van moeder Jane. De pups genoten er echt van, ze vonden de nieuwe wereld heel leuk.

Na zo’n 20 minuten hebben we ze weer binnen gezet, waar ze bijna twee uur lang geslapen hebben om alle nieuwe indrukken te verwerken.

Eten

De pups eten nu vijf keer per dag. De voeding ’s nachts zijn wij gestopt en dat gaat gelukkig heel goed. Dat scheelt weer een stuk in de nachtrust.

Ze krijgen Carnibest vers vlees voeding met daar door een klein beetje pap gemaakt van puppymelk. We leren ze om elk uit een eigen bakje te eten. Dat gaat heel goed, maar als er eentje wat sneller is dan de anderen gaat die toch even buurten. Proberen kan natuurlijk altijd.

De pups die klaar zijn krijgen nog een poetsbeurt van Jane voordat ze de kamerkennel weer in gaan.

De dierenarts op visite

Nu de pups gechipt zijn kunnen ze ook geënt worden. Onze dierenarts komt daarvoor lekker naar ons toe. Dat is voor de pups (en ook voor Jane) veel relaxter dan een bezoek aan de praktijk.

De pups hebben allemaal een compleet gezondheidsonderzoek gekregen en daarna hun eerste enting. Alle pups waren prima in orde (we hadden ook niet anders verwacht). De enting ondergingen ze gelaten, maar zonder piepen of zeuren. Het zijn gewoon stoere Border Terriërs. Ze hebben nu ook allemaal een eigen dierenpaspoort.

Relaxen in de kamerren

De pups kunnen heerlijk relaxed bezig zijn in de kamerren. Na druk binnen of buiten gespeeld te hebben vinden ze het heerlijk om op een bullepees liggen kauwen. Ze kunnen daarmee heel goed hun spanning kwijt en komen dan helemaal tot rust. Als ze er een tijdje op hebben liggen kauwen vallen ze lekker in slaap.

Balanceren is een kunst

Van een collega Border fokker hebben we een mooie schommel te leen gekregen. De pups vinden het prachtig en spelen er graag op. Het is wonderbaarlijk hoe goed ze hun evenwicht kunnen bewaren op die bewegende ondergrond.

Zelf hadden wij al een evenwichtsplaat. Die is bedoeld voor mensen, maar voor de pups is het ook prachtig. Ze racen er soms overheen en lanceren zichzelf zo’n beetje. De plaat is gelukkig heel laag, dus er gebeuren geen ongelukken.

IJsblokjes

We proberen de pups met zoveel mogelijk dingen in aanraking te brengen. IJsblokjes zijn daarvan een goed voorbeeld. De pups vonden het heel interessant. Eerst was het een raar gevoel aan hun tong, maar toch ook wel lekker. Je kan er aan likken en dan wordt het water! een hele gewaarwording.

Bench training

De pups moeten natuurlijk ook wennen aan een bench. We hebben daarom in de tuin vaak een bench staan. De pups kunnen er in kjken en lekker in spelen. Op die manier raken ze gewend aan de bench en vinden die heel normaal.

Wij zijn al met de auto op pad geweest met de pups in twee benches. Dat ging heel goed.

In de tuin

Gewoon wat foto’s van pups in de tuin. Lekker buiten met allerlei speelgoed. En als het warm is een bak met water als privé zwembad. Wat wil een hond nog meer?