Mountain Dew S-nest - Week 1

1 week oud

Het S-nest is alweer een week oud. Het gaat heel goed, zowel met de puppy’s als met Rosie. Na de vlot verlopen bevalling heeft Rosie heel snel de routine van het zogen en verzorgen van haar kroost opgepakt. Ze doet het uitstekend en is echt een hele goede moeder. En dan te bedenken dat dat haar eerste nest is. Ze houdt de puppy’s heel goed schoon en ligt klaar voor het zogen als de puppy’s weer honger hebben. Melk heeft Rosie genoeg, soms geeft ze zoveel dat het bij de pups de neus weer uit komt. Ook het poetsen na het zogen doet Rosie heel goed. De werpkist, waar de pups de eerste twee weken in liggen, houdt ze ook perfect schoon. Er is nauwelijks iets schoon te maken voor ons.

Rosie is heel zorgzaam voor haar pups. Als er maar eentje een piepje geeft staat Rosie er al bij om te kijken wat er aan de hand is. Ze houdt ze goed in de gaten. De eerste dagen wilde ze alleen heel even bij de pups weg om zelf te poepen en te plassen en dan snel weer terug. Nu wordt ze daar wat makkelijker in. Als ze allemaal lekker liggen te slapen na een zoogbeurt neemt Rosie steeds beter haar eigen rust of komt ze even beneden relaxen bij haar moeder en opa.

Eten, spelen & slapen

De pups eten goed en groeien als kool. Aan het einde van de eerste week zijn er drie al bijna verdubbeld in gewicht. Ook de andere twee doen het prima, alleen in een iets rustiger tempo. Het is altijd mooi als pups in gewicht verdubbelen in 7 tot 10 dagen. En dat gaan ze allemaal halen!

Het zijn ook behoorlijk actieve pups. Ze bewegen al door de hele werpkist heen en kruipen ook over en onder elkaar.  Ze kunnen een aantal minuten heel druk zijn met z’n allen, om daarna weer heerlijk in slaap te vallen. Dan kunnen ze soms in de meest vreemde houdingen liggen. En soms liggen ze lekker tegen mama aan te slapen.

De pups zijn nu nog doof en blind, maar dat zal niet lang meer duren. Volgende week gaan de ogen en oren open en gaan ze weer een nieuwe fase in. Ze worden dan nog leuker 😊